Foto: babav
Tradicne jedlo,ktore sa na strankach Varechy objavilo uz vela krat.Podstata je rovnaka ,sposob pripravy v kazdej rodine trocha iny Zobraziť celý popisTradicne jedlo,ktore sa na strankach Varechy objavilo uz vela krat.Podstata je rovnaka ,sposob pripravy v kazdej rodine trocha iny .Takto ju pripravujem ja .
porcie
príprava
na 200/180 °C
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Zmes pomleteho masa (bravcove,hovadzie ,telacie v pomere 2:1:1) zmiesame s koreninami a pomliazdenymi strucikmi cesnaku ,z jedne celej hlavicky;
-
3
Pokrajanu cibulu a stiplavu papricku osmazime na oleji do makka , pridame k masovej zmesi a vsetko vidlickou dobre pomiesame;
-
4
Pridame predvarenu ryzu,nesmie byt celkom zmaknuta(pouzila som zmes hnedej a bielej ryze);
-
5
Vsetko spolu vymiesame ,najlepsie cistou rukou;plnka je hotova ;nechame odlezat pokial si vycistime papriku;
-
6
Paprike zrezieme vrsky ,vyberieme jadierka a ulozime do olivovym olejom vymastenej zapekacej misky na odrezane kruzky ;
-
7
Naplnime ich pripravenou plnkou;
-
8
Prikryjeme a dame piect do rury na 1 hodinu pri teplote 200 stupnov C;potom papriku otocime a pecieme dalsiu pol hodinu na 180 stupnoch C.
-
9
Paprika sa pecie vo vlastnej stave;Ked je upecena , vyberieme ju z rury;
-
10
Na hotove papriky vylejeme kondenzovanu paradajkovu polievku ,ktora je velmi husta a velmi chutna ,vyrovna sa domacej ;
-
11
Prehrejeme so stavou z papriky a masovej plnky a jedlo je hotove ;
-
12
Chuti vyborne!
@alexdidi , bravcove s hovadzim masom vystaci a nepochybujem ,ze tvoja polievka bude vyborna. @jerica , pre mojho muza tiez musim pridavat zemiakove pyre ;-).
Ďakujem