Plnené papriky fotorecept

babav - fotkababav, 21. septembra 2010
Plnené papriky (fotorecept)
Foto: babav

Tradicne jedlo,ktore sa na strankach Varechy objavilo uz vela krat.Podstata je rovnaka ,sposob pripravy v kazdej rodine trocha iny Zobraziť celý popisTradicne jedlo,ktore sa na strankach Varechy objavilo uz vela krat.Podstata je rovnaka ,sposob pripravy v kazdej rodine trocha iny .Takto ju pripravujem ja .

4-5
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 200/180 °C

Suroviny

1 kg
50 dkg
9 ks
2 ks
1
2 ks
1 PL
1 cl
1 cl
1 cl
4 salky




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes pomleteho masa (bravcove,hovadzie ,telacie v pomere 2:1:1) zmiesame s koreninami a pomliazdenymi strucikmi cesnaku ,z jedne celej hlavicky;

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrajanu cibulu a stiplavu papricku osmazime na oleji do makka , pridame k masovej zmesi a vsetko vidlickou dobre pomiesame;

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame predvarenu ryzu,nesmie byt celkom zmaknuta(pouzila som zmes hnedej a bielej ryze);

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vsetko spolu vymiesame ,najlepsie cistou rukou;plnka je hotova ;nechame odlezat pokial si vycistime papriku;

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Paprike zrezieme vrsky ,vyberieme jadierka a ulozime do olivovym olejom vymastenej zapekacej misky na odrezane kruzky ;

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Naplnime ich pripravenou plnkou;

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prikryjeme a dame piect do rury na 1 hodinu pri teplote 200 stupnov C;potom papriku otocime a pecieme dalsiu pol hodinu na 180 stupnoch C.

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Paprika sa pecie vo vlastnej stave;Ked je upecena , vyberieme ju z rury;

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na hotove papriky vylejeme kondenzovanu paradajkovu polievku ,ktora je velmi husta a velmi chutna ,vyrovna sa domacej ;

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Prehrejeme so stavou z papriky a masovej plnky a jedlo je hotove ;

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Chuti vyborne!

    Plnené papriky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

2010
babav, moje oblubene pridem na veceru.
alexdidi
Tiež sa už znovu chystám na plnenú papriku...doteraz som nepiekla, tak vyskúšam podľa Teba, lebo vyzerá výborne...s malými zmenami, bez teľacieho(asi ho nezoženiem) a paradajkovej polievky(tiež tu nekúpim), ktorú si musím uvariť, ale vďaka za recept...a, tie polievky sú u vás fakt výborné...
jerica
:-)) mňaáááám , k takto pripravenej papriky si dám zemiakové pyré .
babav
@2010 , to by bola draha vecera ,ked pripocitas cenu letenky;-)
@alexdidi , bravcove s hovadzim masom vystaci a nepochybujem ,ze tvoja polievka bude vyborna. @jerica , pre mojho muza tiez musim pridavat zemiakove pyre ;-).
palokuchki
Moj muz ma velmi rad plnenu papriku, ja papriku nemozem.Na buduce mu ju takto pripravim.
coldbery
Príma plnená paprika....my ju s manželom zbožňujeme...dala si mi dobrý tip na dnešný obed......mňam ..:-)))
pingi
Už nad ňou rozmýšľam týždeň, ale nakoľko mám 90ročného otca a on v stredu mäso nepapá :-) tak výborný tip na zajtra....
milina
Kondenzovanú hotovú paradajkovú poolievku som ešte nikdy neskúšala. Kde si ju kúpila, dobrý nápad, netreba pripravovať omáčku.
tetuska
a farebné papriky, plnená je u nás pochúťkou...
jozka2
dobry napad,zrychlena priprava po americky.
robk
Dnes som ju skúsil uvariť podľa tohoto receptu, no a je naozaj vynikajúca. Asi ju už budem variť iba takto...
Ďakujem
staja
Pred nejakým časom som začala robiť plnenú papriku tak, ako uvádza @Babav v tomto recepte - teda takto dochutenú a hlavne dusenú v jenskej mise. Udusené papriky majú neuveriteľne dobrú chuť, keďže sa z nich nevyvaria dobroty do omáčky. Omáčku robím klasickým spôsobom z vlastných prepasírovaných rajčín a pridám do nej v závere papriky a šťavu z nich vydusenú. Je to neskutočne lahodné jedlo a chcem sa @babav poďakovať za výborný recept.
1x babav
babav
Mila @Staja , tesim sa a nepochybujem , ze omáčka z tvojich rajčín je chutnejšia ako moja polievkova . V lete ked je na trhu dostatok čerstvých rajčín varím si tiez vlastnú omáčku . Tie zimne importovane nemajú žiadnu vôňu ani chut .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia