Foto: dvorka
Receptov na zeleninové lievance alebo placky je tu neúrekom, no môj je zas trošku iný.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sterilizovanú zeleninu: hrášok, mrkva, kukurica som zliala z vody. Brokolicu som nakrájala na čo najmenšie kúsky (môže sa aj posekať v sekáči), syr som nastrúhala a cesnak pretlačila cez lis. Pridala som vajíčka, korenie a trolinku soli. Posypala som pšeničnými klíčkami ktoré môžeme nahradiť pomletými orechmi. Všetky uvedené suroviny som dobre premiešala. Fantázii sa medze nekladú, takže sa brokolicu môžete zameniť za takú, ktorá lahodí vašej chuti.
-
2
Na panvici na troche oleja som podávala kôpky masy, opatrne roztlačila na tvar placky a pomaly opekala. Najskôr z jednej strany, obracačkou som otočila keď okraje boli opečené. Potom som dopiekla z druhej strany. Masa nie je kompaktná ako pri zemiakových plackách, preto s ňou treba pracovať opatrne.
-
3
Ako prílohu som urobila šalát z pekingskej kapusty, syra a olív.
-
4
Ľahké a sýte jedlo.
Diskusia k receptu