Vaječný koňak

suzi512 - fotkasuzi512, 18. marca 2012
Vaječný koňak
Foto: suzi512

Kupovaný som skúsila len raz, aj to bolo nedopatrením :-o Teda nerátam do toho náplň zákuskov (špicov). Odkedy si pamätám, tak tento koňak patrí Zobraziť celý popisKupovaný som skúsila len raz, aj to bolo nedopatrením :-o Teda nerátam do toho náplň zákuskov (špicov). Odkedy si pamätám, tak tento koňak patrí k Vianociam u nás (ale aj mimo nich). Je z kuchárskej knihy, ktorú vlastnila ešte moja babka. Napísala by som aj názov a rok, ale bohužiaľ za tie roky už stratila väzbu...

Suroviny

4
25 dkg
1
0,5 l
2,5 dcl




Postup

  1. 1

    Cukor, vanilkový cukor a žĺtka spolu vyšľaháme. Potom pridáme prevarené vychladnuté mlieko a zamiešame. Nakoniec pridáme lieh. Nalejeme do fliaš a uložíme do chladničky. Nič zložité. Rýchle a jednoduché, zvládne to aj chlap.

Diskusia k receptu

joel
chlapi majú radšej číre a tuhé
ajuschka
mnam :) aj ja robievam, ale iny, vareny recepis :) toto sa da cuckat cele vianoce :)
aroooo
nejako takto robievala aj mama, viem, že tam nešlo salko, ale bol aspoň čo vidím na obrázku nejaký hustejší a určite si pamätám, že tam pridávala aj rum.Ukladám a vyskúšam, so salkom nechcem, dík
miskalka1
Ja tiež robievam domáli likér ale so salkom a dokonca známy ho robí s vanielkovým pudingom. Ten tvoj vyzerá tiež veľmi chutne :) vyskúšam
suzi512
ono keď sa nechá odstáť, tak trocha zhustne. patrí to dlhé roky k našim Vianociam a ja v tej tradícii pokračujem :)
všetkým chlapom číre nechutí :-o ja mám chlapa z kopaníc a pálenku neznáša. ale za to toto ho dostalo, dokonca ho pripravoval on, lebo ja som práve piekla koláče k Vianociam :-)
gordonko
@suzi512 som rád že toľko verýš v umenie nás mužou ..skúsim ho aj ja ....ked nebudem vedieť ako dalej , isto mi poradíš však ?????
pekný deň Ti prajem
suzi512
:-D no niektorí toho dokážu naozaj veľa, nemyslím si, že chlapi nič nevedia. to len keby sa chcel vyhovoriť, že to nedokáže, že to radšej nechá na žene :-o)
no a ako ďalej? vytiahnuť štamprlu a na zdravie! :-)
denyany
tento koňak robil manžel už viackrát. je vynikajúci, teda aspoň nám veľmi chutí. kupované nemôžem, je mi aj po malom poháriku ťažko na žalúdku. ale po tomto je mi fajn. páči sa mi, že je bez salka, že nie je zbytočne presladený - veď to si každý vie upraviť podľa seba a tiež nie je veľmi hustý, dobre sa pije. vďaka za recept.
gordonko
@suzi512 robíš zomňa alkoholika ....ja skoro abstinent chodím ucuckávať z tohoto ,,koňaku,, do chladničky ,ozaj je dobrý
.... mam dotaz nechceš dojsť na stretko VARECHArov .... máš to blízko .. pozvanka je v rubrike ,,diskusie,,
denyany
veru, tento koňak nemá chybu a aj ja nemusím takéto sladké pijatiky a vlastne ani žiadne iné, ale tento koňačik si vždy dám rada.
suzi512
@gordonko to niee, toto ani nie je alkohol, to je taká babská pijatika :-D príspevok v diskusii som si pozrela a veru, asi by som aj prišla, mohlo by to byť fajn stretnutie :-)
@denyany ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia