Škoricovo-maslové hrebene fotorecept

monty469Monty469, 43 ročná žena, Trebišov, 13. mája 2017 15:05
Ďalšie jej recepty »

Škoricovo-maslové hrebene (fotorecept)Foto: monty469

Dnes na škoricovú nôtu :-)

17
porcií
20 min
na 190 °C

Suroviny

740 g
42 g
165 g
280 ml
120 g
2 ks
štipka
Náplň:
4 ČL
140 g
130 g
Na potretie:
1 ks
1 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Do misy dáme múku, urobíme jamku, rozmrvíme do nej droždie, zasypeme 1 ČL kryštálového cukru (5 g), zalejeme vlažným mliekom (50 ml), zasypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme urobiť kvások.

    Škoricovo-maslové hrebene (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je kvások hotový, do misy pridáme zmäknuté maslo, kryštálový cukor (160 g), vajíčka a teplé mlieko (230 ml). Vymiesime cesto. Na záver misu zabalíme do mikroténovej tašky a necháme cesto nakysnúť na dvojnásobný objem.

    Škoricovo-maslové hrebene (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každú polovicu vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik tenký asi 3 mm.

    Škoricovo-maslové hrebene (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obidva pláty cesta postupne potrieme roztopeným maslom a posypeme škoricou zmiešanou s práškovým cukrom (3 PL). Posypaný plát preložíme na polovicu posypom dovnútra.

    Škoricovo-maslové hrebene (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hornú stranu opäť potrieme roztopeným maslom, posypeme škoricou zmiešanou s práškovým cukrom (2 PL) a znovu preložíme na polovicu. Zľahka prejdeme valčekom.

    Škoricovo-maslové hrebene (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozvaľkaný pás nakrájame na prúžky. Každý z jednej strany nakrájame (nedokrojíme úplne, cca do 2/3) na niekoľko úzkych pásikov (viď foto) a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pri ukladaní každý "hrebeň" trošku ohneme. Na plechu necháme hrebene ešte podkysnúť asi 15 minút, potom potrieme rozšľahaným žĺtkom s olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme do zlato-hneda (asi 20 minút).

    Škoricovo-maslové hrebene (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto je perfektné - nadýchané, mäkkučké a škoricovo-maslová náplň, zaručene skvelá kombinácia. Viem si ich predstaviť na rovnaký spôsob, ale s makom, orechami či kakaom. Takto vyzerajú v "reze".

    Škoricovo-maslové hrebene (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    :-)

    Škoricovo-maslové hrebene (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A Monty na záver, dodatočne ;-) :-) Náš model

    Škoricovo-maslové hrebene (fotorecept) - obrázok 9
ohodnoť recept:
Hlasovalo 23 ľudí (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist