Zapekaný baklažán

lyali - fotkalyali, 20. januára 2012
Zapekaný baklažán
Foto: lyali

Keďže som s mierou mäsožravá :-), zeleninku môžem :-). Takže pre s mierou mäsožravých a milovníkov baklažánu nenáročný recepis :-)

3
porcie
20 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks (menší)
2 ks
1 ks (celé, lúpané, so šťavou)
 čerstvý
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné. Ejha, cibuľu nevidím na foto... dočasne sa niekam zagúľala...

    Zapekaný baklažán - obrázok 1
  2. 2

    Baklažán umyjeme, zbavíme ho tej jeho zelenej čiapočky a prekrojíme pozdĺžne na štvrtinky.

    Zapekaný baklažán - obrázok 2
  3. 3

    A tie na primerane veľké kúsky.

    Zapekaný baklažán - obrázok 3
  4. 4

    Osolíme a necháme vypotiť (asi 10 min).

    Zapekaný baklažán - obrázok 4
  5. 5

    Zapekaciu nádobu potrieme olivovým olejom.

    Zapekaný baklažán - obrázok 5
  6. 6

    Vypotený baklažán osušíme v papierovej utierke.

    Zapekaný baklažán - obrázok 6
  7. 7

    Poukladáme do zapekacej nádoby.

    Zapekaný baklažán - obrázok 7
  8. 8

    Očistenú cibuľu nakrájame na štvrtky a rozoberieme na lupene. Poukladáme na baklažán. Všetko posypeme bylinkovou soľou a pokvapkáme olivovým olejom.

    Zapekaný baklažán - obrázok 8
  9. 9

    Paradajky som prekrojila na menšie kúsky.

    Zapekaný baklažán - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme ich do zapekacej misky spolu so šťavou a tymiánom.

    Zapekaný baklažán - obrázok 10
  11. 11

    Rozmrvíme feta syr. A dáme piecť. Voňavé kúzlo sa rozptýli Vaším príbytkom (vôňa jedla znamená pre mňa spomienky na ľudí, miesta, rozprávku) :-)

    Zapekaný baklažán - obrázok 11
  12. 12

    Hotovo :-)

    Zapekaný baklažán - obrázok 12
  13. 13

    Pri podávaní šup s upečeným tymiánom preč a vymeníme ho za čerstvý. Dobrú chuť :-)

    Zapekaný baklažán - obrázok 13

Diskusia k receptu

evusik
takéto môžem aj o polnoci :-) krásne, farebné, oku lahodiace a chuťovo určite super, tiež robím podobné a hoci som mäsotarián takéto môžem aj bez mäsa :-)
marianne69
Ja masozrava nie som a taketo jedla milujem.Paraaada.Skutocne krasny receptik sa ti podaril.Ja nestiham baklazany kupovat,bude zase:-)
tykadielko
perfektný recept....paradajky a feta syr, k tomu baklažánik...mňam :D
zuzliak
super salatik, Lydka a krasna prezentacia ;) sikulka :) KK
lyali
Všetkým vďaka :-) @hviezdickaz , urobíme výmenu baklažán za segeďák? Akurát, že o chvíľu sa chystám plesať :-) Pekný večer všetkým :-)
irenaw
vyzerá super, ukladám, baklažán máme všetci v obľube :)
marianne69
Sme mali dnes k obedu,podaktori ako prilohu:-) je to vynikajuce,vdaka za dobry receptik
sylvia111
Vyskúšala som a je to vynikajúce. Namiesto cibule som použila por a mňaaaaaam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia