Foto: lyali
Keďže som s mierou mäsožravá :-), zeleninku môžem :-). Takže pre s mierou mäsožravých a milovníkov baklažánu nenáročný recepis :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné. Ejha, cibuľu nevidím na foto... dočasne sa niekam zagúľala...
-
2
Baklažán umyjeme, zbavíme ho tej jeho zelenej čiapočky a prekrojíme pozdĺžne na štvrtinky.
-
3
A tie na primerane veľké kúsky.
-
4
Osolíme a necháme vypotiť (asi 10 min).
-
5
Zapekaciu nádobu potrieme olivovým olejom.
-
6
Vypotený baklažán osušíme v papierovej utierke.
-
7
Poukladáme do zapekacej nádoby.
-
8
Očistenú cibuľu nakrájame na štvrtky a rozoberieme na lupene. Poukladáme na baklažán. Všetko posypeme bylinkovou soľou a pokvapkáme olivovým olejom.
-
9
Paradajky som prekrojila na menšie kúsky.
-
10
Pridáme ich do zapekacej misky spolu so šťavou a tymiánom.
-
11
Rozmrvíme feta syr. A dáme piecť. Voňavé kúzlo sa rozptýli Vaším príbytkom (vôňa jedla znamená pre mňa spomienky na ľudí, miesta, rozprávku) :-)
-
12
Hotovo :-)
-
13
Pri podávaní šup s upečeným tymiánom preč a vymeníme ho za čerstvý. Dobrú chuť :-)
@lyali uz sa to pecie.. :)