Jahodový crepe cake fotorecept

h8u - fotkah8u, 23. januára 2016
Jahodový crepe cake (fotorecept)
Foto: h8u

Táto netradičná torta vznikne vrstvením tenkých "palaciniek" zo špeciálneho cesta a jemného krému. Aj keď je trocha náročnejšia na čas a zručnosti, výsledok určite Zobraziť celý popisTáto netradičná torta vznikne vrstvením tenkých "palaciniek" zo špeciálneho cesta a jemného krému. Aj keď je trocha náročnejšia na čas a zručnosti, výsledok určite stojí za to :-)

12
porcií
180 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
125 g
3 hrnčeky
3 hrnčeky
6 PL
1 bal.
6 ks
 štipka
Krém:
2 hrnčeky
6 ks
3 PL
1 bal.
4 PL (solamyl)
200 ml
70 g
400 g
Na ozdobu:
400 ml




Postup

  1. 1

    Prvý deň: V prvý deň si pripravíme cesto na "palacinky". Mlieko v menšom hrnci dáme na sporák a zohrievame približne po bod varu. Keď mlieko skoro vrie, vypneme ho a odstavíme na bok.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V druhom, menšom hrnci si pripravíme maslo.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zohrievame ho cca 10 min, až kým nezhnedne. (Maslo vám bude peniť a vrieť, treba ho stále miešať, ale nakoniec naozaj zhnedne :-) )

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misky dáme vajíčka, múku, cukor, vanilkový cukor a štipku soli a všetko spolu vymixujeme mixérom. Vznikne nám tuhšia hmota. Pomaly za stáleho miešania prilievame mlieko a následne aj pripravené maslo.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som do cesta pridala aj červené potravinárske farbivo, chcela som, aby bola torta pekne červená. Kto sa však chce vyhnúť zbytočným ečkam, samozrejme nič nepokazí keď ho tam nedá :-)

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové cesto v miske prikryjeme fóliou a dáme na noc odpočívať do chladničky. V ten istý deň si pripravíme aj krém. Mlieko dáme opäť zohrievať na sporák.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ohrievame ho skoro po pod varu, potom vypneme a odstavíme. Kým sa mlieko zohrieva, pripravíme si maslo (ideálne trocha zmäknuté).

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si tiež väčšiu misku, do ktorej dáme vodu s ľadom..

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ..a menšiu misku ktorá sa zmestí do väčšej - budeme v nej chladiť krém.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V menšom hrnci zmiešame žĺtka, cukor a vanilkový cukor a solamyl.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Svižne vmiešame zohriate mlieko a postavíme na sporák (zapnutý :-) ). Za stáleho intenzívneho miešana ohrievame asi 1-2 minúty..

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ..až kým krém nezačne hustnúť. V momente kedy cítime že hustne, krém prelejeme do pripravenej chladiacej nádoby.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Krém neustále miešame asi 2-3 minúty, kým sa neschladí na cca 60 stupňov. Potom misku vytiahneme z ľadového kúpela a všľaháme pripravené maslo.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pripravený krém dáme taktiež na noc odpočívať do chladničky.

  15. 15

    Na druhý deň prídeme k samotnej príprave torty. Z vopred pripraveného cesta na rozpálenej panvici potretej olejom pečieme tenké "palacinky", presne tak, ako tie klasické :-)

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Z uvedeného množstva mi vyšlo 21 palaciniek, jedna bola degustačná, takže na tortu som ich použila dvadsať.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Teraz môžme dokončiť krém ktorým budeme cesto spájať. 33% šľahačku si vyšľaháme do tuha a vmiešame do krému, ktorý cez noc odpočíval v chladničke.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    A môžeme prejsť k vrstveniu. Tortu som vrstvila rovno na spodok tortovej formy. Na začiatok dáme jednu palacinku, potrieme tenkou vrstvou krému a opakujeme.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Na každú piatu vrstvu krému poukladáme na plátky pokrájané jahody a opäť pretrieme tenkou vrstvou krému. Až potom ukladáme ďalšiu palacinku.

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Takto vyzeral môj výtvor keď som minula všetky palacinky a krém :)

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    Tortu dáme na 1-2 hodinky stuhnúť do chladničky. Po vybratí celú potrieme šľahačkou. Ja som použila dve 200ml šľahačky a malú časť som zmiešala s červeným farbivom.. pomocou sáčika som vytvorila červené "kvietky".

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 21
  22. 22

    Dáme ešte aspoň na dve hodiny stuhnúť do chladničky a po vybratí môžme podávať :-)

    Jahodový crepe cake (fotorecept) - obrázok 22

Diskusia k receptu

stanci11
takýto postup vidím po prvý krát! už len preto putuje do KK a bude odskúšaný ;)
jack
Tak červené palac.som v živote nevidela.zaujímavé
Ukladám a vyskúšam.
olinecka
Poznám tento recept pod názvom šmykľave palacinky,ale torta super ,chválim!!!
danda3
Robila som palacinkovú tortu podľa @evusik , bola famózna, nepochybujem, že tvoja je tiež výborná, krásny postup.☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia