Cibuľové krúžky s domácou majonézou

palma - fotkapalma, 27. januára 2016
Cibuľové krúžky s domácou majonézou
Foto: palma

Komerčný recept
Poznáte cibuľové krúžky? Ide o jednoduchú pochúťku, ktorá je ako stvorená na prípravu, ak prídu na návštevu kamaráti!

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks veľká
250 g
1 PL nadrobno nakrájaný
1 PL
1/2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
300 ml
 na vysmážanie
Suroviny na domácu majonézu:
1 ks izbovej teploty celé
1 ks izbovej teploty
1 hrsť čerstvá
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké kolieska. V miske zmiešajte suché suroviny, pridajte čierne pivo a poriadne premiešajte aby vzniklo hladké cesto. To by malo mať konzistenciu cesta na palacinky. V panvici rozohrejte olej a postupne vysmážajte jednotlivé kúsky cibule obalenej v cestíčku z jednej aj druhej strany do zlata. Prebytočný tuk nechajte vsiaknuť do servítky.

  2. 2

    Na majonézu používajte najčerstvejšie vajíčka a minimalizujte kontakt so škrupinkou. Vajce a žĺtko dajte do misky, osoľte a okoreňte. Zapnite mixér a za stáleho mixovania pridávajte pomaly olej. Po chvíli začnú vajíčka s olejom emulgovať a vznikne majonéza. Na záver pridajte vínny ocot a na jemno nakrájanú petržlenovú vňať. Ochutnajte a prípadne ešte dosoľte alebo pridajte čierne korenie.

  3. 3

    Náš tip: Na vysmážanie odporúčame oleje od spoločnosti Palma. Majú jemnú chuť a ani pri vysokých teplotách sa neprepaľujú.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: