Foto: palma
Komerčný recept<br /> Poznáte cibuľové krúžky? Ide o jednoduchú pochúťku, ktorá je ako stvorená na prípravu, ak prídu na návštevu kamaráti!
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks veľká |
|
250 g |
|
1 PL nadrobno nakrájaný |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
300 ml |
|
na vysmážanie |
|
Suroviny na domácu majonézu: | |
1 ks izbovej teploty celé |
|
1 ks izbovej teploty |
|
1 hrsť čerstvá |
|
2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké kolieska. V miske zmiešajte suché suroviny, pridajte čierne pivo a poriadne premiešajte aby vzniklo hladké cesto. To by malo mať konzistenciu cesta na palacinky. V panvici rozohrejte olej a postupne vysmážajte jednotlivé kúsky cibule obalenej v cestíčku z jednej aj druhej strany do zlata. Prebytočný tuk nechajte vsiaknuť do servítky.
- 2
Na majonézu používajte najčerstvejšie vajíčka a minimalizujte kontakt so škrupinkou. Vajce a žĺtko dajte do misky, osoľte a okoreňte. Zapnite mixér a za stáleho mixovania pridávajte pomaly olej. Po chvíli začnú vajíčka s olejom emulgovať a vznikne majonéza. Na záver pridajte vínny ocot a na jemno nakrájanú petržlenovú vňať. Ochutnajte a prípadne ešte dosoľte alebo pridajte čierne korenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu