
Čo Vianoce dali...
U nás na Vianoce vždy niečo ostane; kúsok klobásky, kúsok údeného, kúsok pečeného... , ...

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

Šampiňóny plnené bylinkovým maslom
Tento recept máme veľmi radi. Je veľmi lahodný. Ako prílohu zvyknem urobiť pečené zemiačky v...

Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...

Ryža s cuketovo-paradajkovou omáčkou
Recept, čo chladnička dala. Variácie s obmenami surovín do omáčky robievam často, kvôli...

Špenátovo-šalátový prívarok
Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k...

Šalát Clivota za letom
V tomto čase sa šalátom v záhrade darí lepšie ako v lete. Vyhovuje im chladné a...

Bezlepkový chlieb z domácej pekárne
Vyskúšajte náš nový recept na bezlepkový chlieb z domácej pekárne, s použitím našej bezlepkovej múčnej zmesi...

Čokoládový dezert
Opäť pridávam jeden dobrý recept z mojej písanky. Je bez pečenia je rýchly a bez pečenia.

Peťkine placky ala podlesníky
Tento recept som vymyslela z hlavy lebo mi ostalo cesto z perkov a nevedela som čo...

Kuracie stehno s bryndzovo-kôprovou plnkou
Oddychový obed z kuracích stehien, ktoré som dnes naplnila bryndzovo-kôprovou plnkou. veľmi chutné...

Medovníčky
Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte...

Levanduľové keksíky s medom
Aj vy milujete nádherné voňavé kvetinky levandule? Upečte si z nich chrumkavé a zdravé špaldové sušienky...

Piškótový zákusok Včelie bodnutie
Klasicky sa koláč s názvom Včelie bodnutie pečie z kysnutého cesta. Toto je oveľa rýchlejšia verzia,...

Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína
Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...

Živá strava - Sýta chuťovka z mrkvy
Výborné a výdatné jedlo, ktoré dokáže telo zasobiť aj niekolko hodín.

Cuketovo-mrkvové hniezda s vajíčkom a kalerábovými haluškami
Mám rada zeleninové jedlá a toto je jedno z nich. Robievam pár krát do roka ako rýchlovku a príloha môže byť hoc čo. Zemiaky, chlieb, alebo aj kalerábové halušky....

Zapečená šparglička
... jednoduchý a lahodný recept iba zo 4 surovín... milovníkom špargličky odporúčam... :)

Tekvicovica
Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...

Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...

Vyprážané teľacie rezne so šunkou
Naklepané, osolené a okorenené plátky mäsa natrieme sardelovou pastou a na každý položíme plátok šunky...

Syrovo-arašidové slané toliariky
Pekávam bežne tieto jednohubky, sú vynikajúce k vínu. proste na posedenie s priatelmi.

Čokoládové tyčinky
Recept mám z knihy od Jenny White - Tri stačia. Nechcelo sa mi moc vypekať. tak...

Opečené plátky bravčového pliecka – Kmínova hrianka
Zlodej, vreckár, kmín, lapko či živáň, jedna banda. Experimentoval som XXXXL variantom...

Francúzske toasty bez lepku
V mise si rozmiešame vidličkou vajcia s mliekom, pridáme škoricu, muškátový orech, soľ a...

Hrnčeková bublanina s rebarborou a jahodami
Veľmi chutná a rýchla hrnčeková bublanina z kyslého mlieka s jahodami a rebarborou.