Foto: frezia68
Tento recept patrí medzi recepty rýchle,ak ste v časovej tiesni a vyskúšala som ho prvýkrát.Aj preto som úmerne znížila porcie,veď sme len dve a Zobraziť celý popisTento recept patrí medzi recepty rýchle,ak ste v časovej tiesni a vyskúšala som ho prvýkrát.Aj preto som úmerne znížila porcie,veď sme len dve a čo ak nebude chutiť?Paradajky a broskyne? Ale mala som zvyšné mleté mäso a výsledok bol chutný.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
2 ks lúpané |
|
6 pol.lyžíc |
|
600 g mleté |
|
,MČK |
|
125 ml |
|
3 pol.lyžice |
|
500 g varené |
|
4 polovičky z kompótu |
|
1 káv.lyž. |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na drobno,dáme na rozpálený olej,opražíme dosklovita.Pridáme mleté mäso a paradajky.Paradajky som nelúpala,mala som z konzervy.
-
2
Osolíme,okoreníme,pridáme karí a dusíme.Podlejeme vínom a vývarom a ešte 1O min.dusíme. Uvarené zemiaky nakrájame na kocky,pridáme k mäsu a ďalej dusíme asi 1O min.
-
3
Broskyne necháme odkvapkať a nakrájame ich na prúžky,pridáme do panvice a na miernom ohni dusíme ďaľších 1O min.
-
4
Dochutíme a podávame s čerstvým chlebom,bagetou,alebo takými domácimi rožkami.Dobrú chuť!
Diskusia k receptu