Thajské kukuričné fašírky
Foto: ryzasos
Sladká a chrumkavá vegetariánska alternatíva k thajským rybím fašírkam. Vynikajúci recept s ryžou SOS Jasmine.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu SOS Jasmine uvarte podľa návodu na obale. Nechajte vychladnúť.
- 2
Ryžu dajte do kuchynského robota spolu s rozmrazenou kukuricou, olejom, nasekanou jarnou cibuľkou, čili papričkou, cesnakom, zázvorom, koriandrom a múkou. Rozmixujte.
- 3
Dochuťte soľou a čiernym korením a rozmixujte ešte raz. Nemixujte príliš dlho, aby si placka zachovala nepravidelnú konzistenciu.
- 4
Zmes rozdeľte na 10 - 12 častí a vytvarujte fašírky.
- 5
Smažte na oleji z oboch strán do zlatista a podávajte s limetou a sladkou čili omáčkou.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu