Svieža ríbezľová torta

redakcia - fotkaredakcia, Bratislava, 12. februára 2010
Svieža ríbezľová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

330 g
2 KL
150 g
2 balenia
50 g
3 ks
150 ml
150 ml
Plnka:
1 balenie
2 PL
6 PL
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hladkú múku, kypriaci prášok, kryštálový a vanilkový cukor, mletý mak spolu dôkladne premiešame. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia, biely jogurt a olej. Všetko dôkladne vyšľaháme a 1/2 vzniknutého cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.

  2. 2

    Tortové želé, kryštálový cukor a griotku spolu na miernom ohni privedieme do varu, pridáme mrazené ovocie a spolu krátko povaríme. Následne mierne vychladenú ríbezľovú zmes pomaly vkladáme na pripravené cesto v tortovej forme. Zalejeme druhou časťou makového cesta. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 40 minút.

  3. 3

    Po upečení necháme 10 minút chladnúť vo forme a následne koláč vyberieme na mriežku a necháme celkom vychladnúť. Ozdobíme zvyšnými ríbezľami a práškovým cukrom.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Pri strúhaní citrónovej kôry dávame pozor, aby sme nenastrúhali jej bielu časť, ktorá je horká. Citrón pred strúhaním dobre umyjeme.

Diskusia k receptu