
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 180 °C
Suroviny
330 g |
|
2 KL |
|
150 g |
|
2 balenia |
|
|
|
50 g |
|
3 ks |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
Plnka: | |
1 balenie |
|
2 PL |
|
6 PL |
|
300 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hladkú múku, kypriaci prášok, kryštálový a vanilkový cukor, mletý mak spolu dôkladne premiešame. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia, biely jogurt a olej. Všetko dôkladne vyšľaháme a 1/2 vzniknutého cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
- 2
Tortové želé, kryštálový cukor a griotku spolu na miernom ohni privedieme do varu, pridáme mrazené ovocie a spolu krátko povaríme. Následne mierne vychladenú ríbezľovú zmes pomaly vkladáme na pripravené cesto v tortovej forme. Zalejeme druhou časťou makového cesta. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 40 minút.
- 3
Po upečení necháme 10 minút chladnúť vo forme a následne koláč vyberieme na mriežku a necháme celkom vychladnúť. Ozdobíme zvyšnými ríbezľami a práškovým cukrom.
- 4
NÁŠ TIP: Pri strúhaní citrónovej kôry dávame pozor, aby sme nenastrúhali jej bielu časť, ktorá je horká. Citrón pred strúhaním dobre umyjeme.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu