Syrová roláda s olivou

sajgy - bez fotkysajgy, 30. októbra 2012

Táto roláda sa u nás pripravuje na rôzne rodinné stretnutia. Oslavy narodenín, rodinné posedenie so súrodencami, či rôzne sviatky. Roláda je rýchla a všetkým Zobraziť celý popisTáto roláda sa u nás pripravuje na rôzne rodinné stretnutia. Oslavy narodenín, rodinné posedenie so súrodencami, či rôzne sviatky. Roláda je rýchla a všetkým veľmi chutí.

30 minút
príprava

Suroviny

200 kg
450 g
250 g
150 g
10 g
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Syrokrém si rozšľaháme spolu s maslom,soľou a pretlačeným cesnakom.Podľa chuti, aby ste v syrokréme cítili výrazne všetky chute použitých ingrediencií.

  2. 2

    Formu, ktorú použijeme na roládu, si jemne vymastíme olejom / len aby sa prilepila potravinová fólia /, položíme do nej potravinovú fóliu. Plátky syra poukladáme na fóliu tak, aby sa málo prekrývali. Nastriekame sáčkom ochutený syrokrém / asi do pol formičky /, poukladáme osušené olivy / v jednom rade pozdĺž formy tak asi uprostred / a zastriekame syrokrémom až do plna. Zarovnáme do hladka. Prikryjeme plátkami syra a prekryjeme vysiacou fóliou.

  3. 3

    Formu dáme odpočinúť do chladničky na zatuhnutie. / 3 - 4 hodiny / Nakrájame na pol centimetrové kúsky. Servírujeme na listovom šaláte, alebo ich poukladáme na misu. K tomu domáci chlebík urobí úžasnú chuť a o atmosféru v rodinnom kruhu je postarané.

Diskusia k receptu

mirkamt
Sajgy, mohol by si pridať fotku? Zapáčilo sa mi tvoj recept, ale neviem si predstaviť, akú formu použiť, ako to má vlastne vyzerať.
veganvidya
z veganskych surovin je tam asi len sol, cesnak a olivy.... bohuzial nepatri to do veganskej kategorie :-)
sajgy
Nemusí byť forma, stačí urobiť roládu, len tak bez formy.
sajgy
vegetarián a vegán je rozdieľ - milá Veganvidya




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia