
Zelerový šalát
1 menší očistený zeler ( alebo 1/2 z väčšieho ) postrúhame na rajbátku najemno - ako mrkvu....

Skordalia s červenou repou
Uvaríme nakrájané očistené zemiaky, zcedíme, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a mixujeme na kašu...

Bravčové s údeným tofu a brokolicou
Manžel má rád mäso. Ja mám rada tofu. Obaja máme radi brokolicu. Obaja vieme...

Plnené stredomorské cukety
Návrat od babičky z prázdnin znamenal mnooooho domácej zeleniny. Tak mi napadlo uvariť niečo také špeci,...

Špargľový dezert s vanilkovou ricottou, jahodami a avokádom
Tento recept bol pre mňa, keď som ho prvýkrát počula, dosť nepochopiteľný, lebo som...

Môj prvý chlieb robený z troch druhov múky
Try druhy múky pomiešame s rascou celou, soľou, sušeným droždím a vlažnou vodou. Premiešame dôkladne, ...

Smetanová omáčka s bramborem a sušenými houbami
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vývaru spolu s předem namočenými houbami.

Grilované kuracie špízy s novými zemiakmi
Aj najmenší si s dospelými radi užijú záhradnú párty, tieto špízy budú chutiť aj im....

Prsíčka s pórkovou omáčkou
Rada robím takéto rýchlovky. Recept som niekde čítala, ale ja som si ho upravila.

Špaldové špagety s lososom
Toto jedlo vzniklo pri mojej kreatívnej schopnosti vymýšľať nové recepty :-) či obnoviť staré , z...

Plnené zemiaky s letnou zeleninou
Zemiaky z minuloročnej úrody musím čím skôr spotrebovať, takže robím jedlá, v ktorých sa dajú...
Pizza u Slava Solovica
Pozrite sa, ako jednoducho pripravuje pizzu hudobný skladateľ a autor filmovej hudby Slavo Solovic.

Hruškový koláč s posýpkou
Koláčik síce na prvý pohľad pripomína hrnčekový, ale je o niečo lahodnejší a sýtejší, lebo na jeho prípravu sa používa maslo a smotana....

Hubová pochúťka na chlieb
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky a na oleji urestujeme. Osolíme, ochutíme rascou, podlejeme...

Hruškové košíčky
Jednoduchý a efektný dezert. Nechal som sa inšpirovať tu na vareche (link v 2. kroku)...

Zapekaná strukovinová zmes
Tento recept je z Vegetariánskej kuchárky z r. 1990. Jedlo sme jedli v našej...

Vegetariánska klobásová zmes
Slnečnicové, tekvicové semienka a sušené rajčiny na noc namočíme do studenej vody

Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...

Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

Jahodová torta
Tak a zas sme o rok starší. Torta na narodeninovú párty mojej dcérky, samozrejme ...

Řezníkova jehla
Tak jsem pomáhal řezníkovi při zabíjačce a dostal jsem za úkol z toho masa a všeho ostatního...

Ražniči z králika s uhorkovou raitou
Filety z králika umyjeme a osušíme. Vložíme do misy, pridáme olej a tandori zmes, ...

Plnený list čínskej kapusty
Na panvici na oleji podusíme do mäkka cibuľu a rozdrvený cesnak, pridáme nasolené a okorenené mleté...

Šalát s kačacími plátkami, slivkami a píniovými orechmi
Kačacie prsia narežeme na strane s kožou. Osolené a okorenené prsia na troche olivového oleja opečieme...

Omeleta s voňavou náplňou
Že sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na...

Hubovo–hovädzia polievka
Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak...

Art šalát
Art(icokovy) ruzovy salat. Moj vymysel, kedze velmi lubim cous cous aj cviklu, paci sa...

Pizza
Je to veľmi jednoduchý spôsob, ako si urobiť vynikajúcu pizzu. A je to klasika...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky