Foto: izabella929
Zemiaky z minuloročnej úrody musím čím skôr spotrebovať, takže robím jedlá, v ktorých sa dajú použiť a viem, že sa pojedia...lebo už veľmi pokukávame Zobraziť celý popisZemiaky z minuloročnej úrody musím čím skôr spotrebovať, takže robím jedlá, v ktorých sa dajú použiť a viem, že sa pojedia...lebo už veľmi pokukávame po nových..dnes som urobila plnené zamiaky a vlastne som ich mala v pláne urobiť iba s vajíčkom, ale mám veľa krásnej zeleninky na záhrade a tak som to využila...krehký hrášok, mladá cibuľka, výborný červený šalát...skvelé jedlo...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny..hrášok som vylúskala..cibuľku som očistila..šunku pokrájala na malé kocky...syr som nastrúhala...
-
2
zemiaky som uvarila v šupke..ošúpala a vydlabala do nich otvor pre plnku...
-
3
na spodok som nasypala trošku syra..
-
4
potom som pokrájala cibuľku..
-
5
uložila som pokrájanú šunku..
-
6
posypala hráškom..
-
7
a celé som to poliala surovým vajíčkom..uložila som do zapekacej misy a poliala olejom..
-
8
na vrch som dala strúhaný syr, ktorý som pomiešala s troškou múky, aby sa neroztekal..na vrch som dala ešte niekoľko pokrájaných cubuľkových vňatiek..
-
9
trúbu som nechala vyhriať na 200 st. a zemiaky sa zapekali 20min. nechala som ich vychladiť..
-
10
hotové zemiaky som uložila na taniere a ozdobila čo záhrada dala...hrášok sa môže aj bez úpravy chrumkať...jemná cibuľka nemá chybu...všetko čerstvé , zdravé a chutné...nikdy nezabudnem odtrhnúť pár ríbezlí červených a čiernych...všetko fajn a ja vám prajem dobrú chuť..
-
11
pre milovníkov a obdivovateľov ruží pridávam jednu z mojich krásnych ruží, ktoré práve kvitnú..
Diskusia k receptu