Plnený list čínskej kapusty

Renáta Kráľovičová
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 25. septembra 2011
Plnený list čínskej kapusty
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g, na rezance nastrúhané
1000 g
2-3 ks
1 ks
 listy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici na oleji podusíme do mäkka cibuľu a rozdrvený cesnak, pridáme nasolené a okorenené mleté bravčové mäso a spolu dusíme do mäkka.

  2. 2

    Do teplej pripravenej zmesi primiešame zemiaky, na jemnejšie nakrájanú papriku, fazuľu, hrášok a premiešame. Päť minút spolu dusíme.

  3. 3

    Nachystáme umyté a osušené listy kapusty, alebo kelu, prípadne šalátu, lyžicou do nich navrstvíme pripravenú zmes, pridáme kokteilové paradajky a feferónky a list zakrútime, prípadne previažeme špagátikom, poukladáme na vymastený plech. Zvrchu natrieme olejom aj samotné listy a dáme piecť do rúry na 30–35 minút pri teplote 220 0C.

Diskusia k receptu

haston
ešte som nemal šťastie natrafiť na čínsku kapustu v našich obchodoch. všade majú len tú pekinskú a tvrdia, že je to čínska..
cica2
krásne foto a aj lákavý recept!