Hruškový koláč s posýpkou
Foto: lemonova
Koláčik síce na prvý pohľad pripomína hrnčekový, ale je o niečo lahodnejší a sýtejší, lebo na jeho prípravu sa používa maslo a smotana. Zobraziť celý popisKoláčik síce na prvý pohľad pripomína hrnčekový, ale je o niečo lahodnejší a sýtejší, lebo na jeho prípravu sa používa maslo a smotana. Kombinácia s hruškami je skvelá - prípadne odporúčam použiť rebarboru.
príprava
na 170 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
120 g jemne mleté (alebo mandľová múka) |
|
180 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
2 KL |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
2 veľké ks (alebo 3 stredné) |
|
Na posýpku: | |
40 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a soľou do peny. Pridávajte po jednom celé vajíčka a stále šľahajte. Podľa chuti môžete pridať citrónovú kôru.
- 2
Potom vsypte mleté mandle, jemne ich vmiešajte. Už nešľahajte. Napokon pridávajte striedavo smotanu a múku s kypriacim práškom. (Môžete použiť aj smotanu na šľahanie, ale smotana na varenie úplne stačí). Cesto bude pevnejšie, ale tak to má byť :-)
- 3
Cesto rozotrite na stredne veľký vymastený a vysypaný plech (môžete použiť na vysypanie kokos - koláč bude aromatickejší), poukladajte naň očistené hrušky nakrájané na väčšie kocky a posypte posýpkou. Pečte cca 30 minút pri teplote 170 °C. Nezabudnúť na test špajdľou ;-) Dobrú chuť :-)
Tiež hruškový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu