Špaldové špagety s lososom

edith - fotkaedith, 6. júna 2014
Špaldové špagety s lososom
Foto: edith

Toto jedlo vzniklo pri mojej kreatívnej schopnosti vymýšľať nové recepty :-) či obnoviť staré , z ktorých sme už prejedený. Aby bola chuť úplne Zobraziť celý popisToto jedlo vzniklo pri mojej kreatívnej schopnosti vymýšľať nové recepty :-) či obnoviť staré , z ktorých sme už prejedený. Aby bola chuť úplne dokonalá treba použiť pravého údeného lososa ( nie žiadne mrazené z TESCA či z konzervy ). Je možno náročnejší na peňaženku ale raz za čas neuškodí spraviť si radosť podobnú reštauračnému menu.

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
 alebo huby
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Ako prvé si uvaríme špagety v slanej vode. Závisí od druhu špagiet ale ja používam bez vaječné , špaldové bio špagety a mám ich uvarené na miernom ohni cca za 12 minút. Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú cuketu so šampiňónmi ( čerstvými ), ale pokiaľ nemáte môžu sa použiť aj z konzervy prípadne ľubovolné huby ktoré máte na dosah. Pridáme roztlačený cesnak a feta syr nakrájaný na menšie kocky. Ochutíme korením, soľou a vegetou a za stáleho miešania opražíme. ( do 10 min. max.)

  2. 2

    Medzi tým si do misy nasypeme uvarené a pre cedené špagety, ktoré pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme zmes z cukety, šampiňónov a fety a premiešame. Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú pažítku ( POZOR musí byť čerstvá inak to nemá význam ) a pláty údeného lososa ktoré sme nakrájali/natrhali na väčšie kúsky. Trochu lososa si necháme aby sme ním posypali porciu na tanieri.

  3. 3

    Môžeme podávať s rukolou prípadne inou ľubovoľnou čerstvou zeleninou. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

fi0na
velmi pekne, udeny losos je skvely, velmi mi chuti ten z lidla..5*
1x edith




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia