Ražniči z králika s uhorkovou raitou
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 23. mája 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety z králika umyjeme a osušíme. Vložíme do misy, pridáme olej a tandori zmes, osolíme. Premiešame so smotanou. Zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na 20 minút.
- 2
Zemiaky v šupke umyjeme a uvaríme v slanej vode. Umyté uhorky prekrojíme pozdĺž na polovicu, odstránime jadrá a nakrájame na tenké a dlhé pásy. Uhorky nasolíme a necháme 10 minút odstáť.
- 3
Šťavu z uhoriek zlejeme a pridáme smotanu, drvený cesnak, soľ, korenie a trochu cukru. Rúru rozohrejeme na 170 °C, zemiaky po jednom zabalíme do alobalu a dáme na pekáč.
- 4
Marinované králičie filety napicháme na drevenú alebo kovovú ihlu. Na pekáč so zemiakmi rozostrieme papier na pečenie a naň poukladáme ražniči. Spolu so zemiakmi pečieme v rúre asi 15 minút. Hotové špízy naservírujeme na tanier spolu so zemiakom, ktorý mierne rozrežeme a naplníme raitou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu