
Plnka s mrkvovou a reďkovkovou vňaťou
Mrkvovú vňať zatiaľ u nás konzumoval len náš domáci ušatý miláčik. Nakoľko to väčšinou nestíha všetko...

Kakaovo-pomarančové muffiny sladené medom
Pripravíme si suroviny. 2 Banány zmixujeme. Pomaranč umyjeme, nastrúhame si kôru, očistíme, prekrojíme...

Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka
Rád varím z toho, čo zrovna máme doma, aby sa všetko minulo a nič nevyhodilo....

Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...

Zapečená ryža so zeleninou a vajíčkom
Jedlo, ktoré spája jemnosť ryže s jedinečnou textúrou chrumkavej kôrky, ktorá sa vytvorí na vrchu zapečením....

Púpavový šalát
Najskôr nadrobno pokrájame lístky púpavy. Žihľavu dôkladne premyjeme v studenej vode a zamiešame spolu s púpavou....

Kapustová polievka
Tento recept som kedysi dávno (ešte chodil po zemi Kristus) počul v rozhlase

Rozmarínové rožky
Z múky, vajec, oleja, soli, kvásku a rozmarínu vypracujeme cesto. Miesime pokiaľ sa nám cesto odlepí od...

Pečená čokoláda s Earl Grey
Bergamot obsiahnutý v čaji Earl Grey dáva čokoláde špeciálnu príchuť.

Príprava cesta a pečenie kváskového chleba
Kvások máme nakysnutý a pre budúce pečenie časť oddelenú. K ostatnému kvásku pridáme múku podľa uváženia, ...

Sushi so zelenou baby šparglou
Milujem sushi! Doma som si pripravila s baby zelenou šparglou, ktoré patrí spolu s avokádovým a...

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Diatorta z palaciniek
Všetky ingrediencie, okrem farebných štiev dám do mixera a riadne vymiešam, cukor nedávam, možem potom použiť na...

Medová torta bez lepku
Medovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého medového cesta?...

Murgh Makhanwala
Kura umyjeme, očistíme, vykostíme a stiahneme z kože a nakrájame na 8 dielov. Kuracie...

Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...

Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou
Skúsil som pre mňa niečo netradičné, zdieľam s Varecháčmi. Roláda mala úspech, no nabudúce...

Brokolicový šalát
Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...

Dorine cookies
Múku zmiešame s práškom do pečiva, cukrom, škoricou a kakaom. Pridáme čokoládu a lieskovce,...

Makový/orechový koláč
Je to recept mojej mamky. Zvládnu ho aj začiatočníčky. Koláč je veľmi chutný a v...

Sójové plátky s orieškovo-syrovou krustou
Šťavnaté sójové plátky s chrumkavou krustičkou. Ako chutiam lahodiacu prílohu som tentokrát pripravila paštrnákovo - zemiakové...

Farebné zemiaky.
Zo zvyšných zemiakov v šupke chutná, zdravá večera :-)Recept zo starého časopisu.

Slaný koláč
Mlieko dáme zohriať pridáme droždie, cukor, soľ. Pridávame oleja múku. Vypracujeme cesto. Cesto dáme na dosku...

Zeleninové čevapčiči
Zeleninu uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme vychladnúť. Vychladnutú pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo...

Tofu ICHI
Tofu, sóju, hydinové prsia beriem ako masu bez farby, chute, zápachu, ktorá...

Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom
Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové...

Dvojfarebný smotanový krém à la Petra Maxin
Jednoduchý a rýchly krém s ovocím v dvojfarebnom prevedení nám pripravila Petra Maxin.

Kuskusový šalát
Tento recept bol uverejnený v Plus jeden deň. Chcem sa s vami o tento recept podeliť....

Peamuffs - muffiny z arašidového masla
Opäť skúšam z knihy Sladkosti bez výčitiek, trošku upravený recept :)

Čulnot chamin
Polovicu cibule nakrájame nadrobno, urestujeme v hlbokom pekáči a pridáme na kocky nakrájané mäso. Restujeme,...

Brokoličková zdravá polievka
mala som chuť na brokolicu no musela som zakročiť... :)