Foto: lan
Myslíte si, že by Vám cviklová polievka určite nechutila? Aj ja som si to myslela ale teraz patrí cviklová medzi moje obľúbené :) Nedávno Zobraziť celý popisMyslíte si, že by Vám cviklová polievka určite nechutila? Aj ja som si to myslela ale teraz patrí cviklová medzi moje obľúbené :) Nedávno ma inšpirovala reštaurácia Hodovňa v Poprade aby som ju znova začala variť. Samozrejme nepoznám recept Hodovne ale ponúkam svoj.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme cviklu, pokrájame a rozmixujeme alebo postrúhame na jemno. Prilejeme vodu na konzistenciu, ktorá sa nám páči a privedieme k varu. Pridáme asi 4 guľôčky nového korenia, soľ a sušené bylinky a koreniny – ja som použila zmes: rozmarín, petržlenová vňať, tymián, majoránka, saturejka, rasca, koriander, oregano.
- 2
Polievka je uvarená za pár minút. Ak chceme jemnejšiu konzistenciu, tak môžeme na záver použiť aj ponorný mixér. Pridáme do nej maslo a je v podstate hotová.
- 3
Na ozdobenie a dochutenie dáme na polievku kyslú smotanu a pomleté opražené slnečnicové semená, prípadne aj petržlenovú vňať. Nepražené lúpané semená pomelieme a na sucho opekáme na panvici kým nezmenia farbu na žltú. (hnedé sú už príliš opečené)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu