Cviklová polievka

lan - fotkalan, 31. marca 2015
Cviklová polievka
Foto: lan

Myslíte si, že by Vám cviklová polievka určite nechutila? Aj ja som si to myslela ale teraz patrí cviklová medzi moje obľúbené :) Nedávno Zobraziť celý popisMyslíte si, že by Vám cviklová polievka určite nechutila? Aj ja som si to myslela ale teraz patrí cviklová medzi moje obľúbené :) Nedávno ma inšpirovala reštaurácia Hodovňa v Poprade aby som ju znova začala variť. Samozrejme nepoznám recept Hodovne ale ponúkam svoj.

10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (očistené)




Postup

  1. 1

    Očistíme cviklu, pokrájame a rozmixujeme alebo postrúhame na jemno. Prilejeme vodu na konzistenciu, ktorá sa nám páči a privedieme k varu. Pridáme asi 4 guľôčky nového korenia, soľ a sušené bylinky a koreniny – ja som použila zmes: rozmarín, petržlenová vňať, tymián, majoránka, saturejka, rasca, koriander, oregano.

  2. 2

    Polievka je uvarená za pár minút. Ak chceme jemnejšiu konzistenciu, tak môžeme na záver použiť aj ponorný mixér. Pridáme do nej maslo a je v podstate hotová.

  3. 3

    Na ozdobenie a dochutenie dáme na polievku kyslú smotanu a pomleté opražené slnečnicové semená, prípadne aj petržlenovú vňať. Nepražené lúpané semená pomelieme a na sucho opekáme na panvici kým nezmenia farbu na žltú. (hnedé sú už príliš opečené)

Diskusia k receptu

svedka
Ja mam rada cviklovu, robim bez byliniek a do sladkou smotanou :) pekny recept
svedka
Ja mam rada cviklovu, robim bez byliniek a do sladkou smotanou :) pekny recept
trilian01
Cviklu vo všetkých podobách. Mám rada ruský cviklový šalát. Určite vyskúšam aj polievku. Vyzerá lákavo.