Foto: andys
Ľahká (zelená) večera :)
porcie
príprava
na 160-175 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Vo vriacej osolenej vode krátko povaríme brokolicu, rozdelenú na menšie ružičky. Uvaríme aj ošúpanú, na menšie kúsky pokrájanú stonku.
-
2
Uvarenú brokolicu scedíme a prepláchneme studenou vodou.
-
3
Vo väčšej miske vidličkou rozšľaháme vajíčka. Pridáme na drobnejšie kúsky nakrájanú brokolicu, na kocky nakrájaný tvrdý syr, prelisovaný cesnak a mrazený hrášok. Prisolíme a premiešame.
-
4
Masu vlejeme do vymastenej zapekacej formy. Povrch prelejeme cca 5 lyžicami smotany na šľahanie.
-
5
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút. Hotový nákyp je ľahučký, ak chcete mať úhľadné kúsky, treba ho nechať vychladnúť. Ja som neodolala, čerstvý bol krásne nadýchaný. Túto istú zmes s pridaním múky používam na prípravu brokolicových placiek. Dobrú chuť :)
@julica tanier som posypala provensálskym korením, ale nie je to potrebné, výrazný cesnak a syr, jemná brokolica a sladkastý hrášok sú dosť zaujímavá kombinácia chutí. Možno by som potom radšej dala petržlenovú vňať, zvyknem mať v mrazničke, ale akurát som v nedeľu minula poslednú.