Ľahký brokolicovo-hráškový nákyp fotorecept

andys - fotkaandys, 18. januára 2011
Ľahký brokolicovo-hráškový nákyp (fotorecept)
Foto: andys

Ľahká (zelená) večera :)

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 160-175 °C

Suroviny

2 ks
200 g
250 g
3 ks
5 lyžíc
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Vo vriacej osolenej vode krátko povaríme brokolicu, rozdelenú na menšie ružičky. Uvaríme aj ošúpanú, na menšie kúsky pokrájanú stonku.

    Ľahký brokolicovo-hráškový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarenú brokolicu scedíme a prepláchneme studenou vodou.

    Ľahký brokolicovo-hráškový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo väčšej miske vidličkou rozšľaháme vajíčka. Pridáme na drobnejšie kúsky nakrájanú brokolicu, na kocky nakrájaný tvrdý syr, prelisovaný cesnak a mrazený hrášok. Prisolíme a premiešame.

    Ľahký brokolicovo-hráškový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Masu vlejeme do vymastenej zapekacej formy. Povrch prelejeme cca 5 lyžicami smotany na šľahanie.

    Ľahký brokolicovo-hráškový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút. Hotový nákyp je ľahučký, ak chcete mať úhľadné kúsky, treba ho nechať vychladnúť. Ja som neodolala, čerstvý bol krásne nadýchaný. Túto istú zmes s pridaním múky používam na prípravu brokolicových placiek. Dobrú chuť :)

    Ľahký brokolicovo-hráškový nákyp (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

maartina
vyzerá to veľmi chutne ...už aspoň viem, čo dnes večer ukuchtím :)
julica
vyborne, este by som niecim ochutila, napriklad susenou bazalkou alebo muskatovym orieskom, cerstvo zomletym korenim.
andys
Ďakujem všetkým za milé komenty :)
@julica tanier som posypala provensálskym korením, ale nie je to potrebné, výrazný cesnak a syr, jemná brokolica a sladkastý hrášok sú dosť zaujímavá kombinácia chutí. Možno by som potom radšej dala petržlenovú vňať, zvyknem mať v mrazničke, ale akurát som v nedeľu minula poslednú.
marianne69
....spravila som dnes na veceru,bolo to vyborne....dik,budem robit castejsie:-)
foska
Aj my sme mali vcera na veceru, spravila som toho viac, tak bude aj na dnes. Chutilo nam to, diky za recept!