Morčacie prsia v šľahačkovom cestíčku fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
podľa chuti |
|
|
|
3 PL (na obalenie) |
|
Cestíčko: | |
2 ks |
|
|
|
4 PL |
|
100 ml (33 %) |
|
štipka |
|
na vysmážanie |
|
|
Postup
-
1
Morčacie prsia som umyla, osušila, pokrájala na rezne a naklepala. Osolila, okorenila som ich a obalila v hladkej múke.
-
2
Pripravila som cestíčko. Vajcia so soľou a mletým korením som vyšľahala. Pridala som múku a smotanu som pridávala v malých dávkach a dobre vyšľahala všetko spolu. Napokon som pridala prášok do pečiva. (Pridávam ho preto, lebo cestíčko je ľahučké ako páperie.)
-
3
Pripravila som masť na vyprážanie. Keď bola dostatočne teplá, mäso som namočila do cestíčka a vložila do masti. Pečiem ho vždy pod pokrievkou a znížim plyn, aby sa prepieklo. Mám iba dobré skúsenosti. Mäsko je krehučké.
-
4
Potom ho odkryjem a mäsko obrátim a opäť zakryjem pokrievkou.
-
5
Vypražené kúsky ukladám na kuchynský papier.
-
6
Dnes som ho podávala s varenými zemiakmi s rascou a cviklovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu