Morčacie prsia v šľahačkovom cestíčku fotorecept
Náš nedeľný obed.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 3 PL (na obalenie) | 
                                                             | 
                                                    
| Cestíčko: | |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml (33 %) | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| na vysmážanie | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Morčacie prsia som umyla, osušila, pokrájala na rezne a naklepala. Osolila, okorenila som ich a obalila v hladkej múke.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pripravila som cestíčko. Vajcia so soľou a mletým korením som vyšľahala. Pridala som múku a smotanu som pridávala v malých dávkach a dobre vyšľahala všetko spolu. Napokon som pridala prášok do pečiva. (Pridávam ho preto, lebo cestíčko je ľahučké ako páperie.)
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pripravila som masť na vyprážanie. Keď bola dostatočne teplá, mäso som namočila do cestíčka a vložila do masti. Pečiem ho vždy pod pokrievkou a znížim plyn, aby sa prepieklo. Mám iba dobré skúsenosti. Mäsko je krehučké.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Potom ho odkryjem a mäsko obrátim a opäť zakryjem pokrievkou.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Vypražené kúsky ukladám na kuchynský papier.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Dnes som ho podávala s varenými zemiakmi s rascou a cviklovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu