Foto: 2010
príprava
tepelná úprava
Suroviny
mladé |
|
na drobno nasekaná a opražená na oleji |
|
na drobno nakrájaná |
|
|
|
|
|
čerstvé lístky |
|
(alebo iný podobný) |
|
strúhaný |
|
strúhaný |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mlade tekvicky rozkrojime po dlzke a lyzickou vydlabeme duzinu. Vybratu duzinu posekame na drobno. Tekvicove lodicky potrieme olejom a ochutime sol, korenie
-
2
Cibulu, ja som mal cervenu salatovu nakrajame na drobno tak isto cesnak a dame oprazit na troche oleja, pridame tekvicovu duzinu a kratko podusime . Pridame na polky nakrajane cherry paradajky, ochutime a este podusime par minut. Na kazdu lodicku dame posekane matove listky a lyzicou nalozime preddusenu zeleninovu zmes.
-
3
Na drobnejsie si nakrajame ovci syr, ja som mal fetu a poukladame na zeleninovu zmes. (opatrne so solenim treba vyskusat syr). Dame si predohriat ruru.
-
4
Na zaver si nastruhame syr na zapekanie. Ja som pouzil dva mozarella na roztecenie a parmezan na chut. Ja som dal najprv tekvicky nizsie a pustil som len spodny ohrev. (boli surove). Po desiatich minutach som prepol na horny ohrev a dal vyssie na zapecenie.
-
5
Vyborne teple predjedlo. Dobru chut.
Tak som to spravil z prerastenej tučnej cukiny čo mi doniesla pani učiteľka +feta, kasseri, grana, rajčiny a veľa fialovej bazalky
ja som dnes inovoval klasiku na letny trojboj