Foto: aleana
Som vysadená na keksy, takže keď som na blogu od Naty našla recept na kváskové sušienky, neváhala som ani chvíľu.
na 220 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Prekryjeme ho fóliou a necháme 3 hodiny oddychovať na linke, alebo 12 hodín v chladničke. V prípade chladničkového kvasenia cesto vyberieme dostatočne vopred, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.
- 2
Pracovnú dosku si mierne pomúčime, položíme na ňu cesto, prikryjeme ho papierom na pečenie a rozvaľkáme na hrúbku 4 - 5 mm. V pôvodnom recepte odporúčali hrúbku 3 - 4 mm, mne sa osvedčilo urobiť keksy hrubšie, budú mäkšie a nevysušia sa tak. Ale kto ich chce mať chrumkavejšie, môže si ich vyvaľkať na tenko. Vďaka vaľkaniu cez papier sa cesto nepotrhá a neprichytí.
- 3
Formičkami vykrajujeme požadované tvary a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru si vyhrejeme na 220 °C. Plech dáme do rúry a pečieme 5 - 7 minút. Mojim to trvalo ešte trochu dlhšie, asi o 1 - 2 minúty, keďže boli hrubšie. Keď okraje začnú hnednúť, znamená to, že už sú hotové. Vyberieme a necháme vychladnúť na plechu. Z tohoto množstva vyjdú približne 2 plechy sušienok, v závislosti od hrúbky. Dobrú chuť!
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
, ešte nenapadne s kváskom :) super!