Maslové sušienky s kváskom

aleana - fotkaaleana, 26. februára 2018
Maslové sušienky s kváskom
Foto: aleana

Som vysadená na keksy, takže keď som na blogu od Naty našla recept na kváskové sušienky, neváhala som ani chvíľu.

5-7 minút
na 220 °C

Suroviny

350 g
120 g
130 g
2 ks
1 PL
1 ČL
z 1/2  citróna (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Prekryjeme ho fóliou a necháme 3 hodiny oddychovať na linke, alebo 12 hodín v chladničke. V prípade chladničkového kvasenia cesto vyberieme dostatočne vopred, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.

  2. 2

    Pracovnú dosku si mierne pomúčime, položíme na ňu cesto, prikryjeme ho papierom na pečenie a rozvaľkáme na hrúbku 4 - 5 mm. V pôvodnom recepte odporúčali hrúbku 3 - 4 mm, mne sa osvedčilo urobiť keksy hrubšie, budú mäkšie a nevysušia sa tak. Ale kto ich chce mať chrumkavejšie, môže si ich vyvaľkať na tenko. Vďaka vaľkaniu cez papier sa cesto nepotrhá a neprichytí.

  3. 3

    Formičkami vykrajujeme požadované tvary a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru si vyhrejeme na 220 °C. Plech dáme do rúry a pečieme 5 - 7 minút. Mojim to trvalo ešte trochu dlhšie, asi o 1 - 2 minúty, keďže boli hrubšie. Keď okraje začnú hnednúť, znamená to, že už sú hotové. Vyberieme a necháme vychladnúť na plechu. Z tohoto množstva vyjdú približne 2 plechy sušienok, v závislosti od hrúbky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mitzy
no teda, čo vám, kváskové kuchárky
, ešte nenapadne s kváskom :) super!
1x aleana
gabusa
Super vyskúšam,lebo mám veľa kvásku, môže byť aj Žitný
1x aleana




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia