Veľmi rýchly a jednoduchý koláčik. Neviem prečo má v názve slovo buchta, pod takým názvom som recept dostala asi pred 15 rokmi. Slovo žravá Zobraziť celý popisVeľmi rýchly a jednoduchý koláčik. Neviem prečo má v názve slovo buchta, pod takým názvom som recept dostala asi pred 15 rokmi. Slovo žravá je v názve asi preto, že mizne z plechu rýchlo a u nás hlavne kraje.
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hrnčeka | 
                                                             | 
                                                    
| 2 hrnčeky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Poleva: | |
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny, pridať rum, potom postupne zašľahať olej, vodu a vareškou jemne primiešať sneh z bielkov, múku a prášok do pečiva. Väčšiu časť cesta vyliať na vymúčený plech, do zvyšného cesta dať kakao a lyžicou urobiť na biele cesto pásy do kríža. Piecť asi 15 minút pri 180 st.
- 2
 Všetky suroviny na polevu vymiesať do hladka a natrieť hneď na ešte horúci koláč. Bude sa pekne roztápať a dobre rozotierať. Husto posypať kokosom a nechať stuhnúť. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu