Veľmi rýchly a jednoduchý koláčik. Neviem prečo má v názve slovo buchta, pod takým názvom som recept dostala asi pred 15 rokmi. Slovo žravá Zobraziť celý popisVeľmi rýchly a jednoduchý koláčik. Neviem prečo má v názve slovo buchta, pod takým názvom som recept dostala asi pred 15 rokmi. Slovo žravá je v názve asi preto, že mizne z plechu rýchlo a u nás hlavne kraje.
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
1 hrnček |
|
200 ml |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
2 ČL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
150 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
|
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny, pridať rum, potom postupne zašľahať olej, vodu a vareškou jemne primiešať sneh z bielkov, múku a prášok do pečiva. Väčšiu časť cesta vyliať na vymúčený plech, do zvyšného cesta dať kakao a lyžicou urobiť na biele cesto pásy do kríža. Piecť asi 15 minút pri 180 st.
- 2
Všetky suroviny na polevu vymiesať do hladka a natrieť hneď na ešte horúci koláč. Bude sa pekne roztápať a dobre rozotierať. Husto posypať kokosom a nechať stuhnúť. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu