Žravá buchta

letisia - fotkaletisia, 25. marca 2011

Veľmi rýchly a jednoduchý koláčik. Neviem prečo má v názve slovo buchta, pod takým názvom som recept dostala asi pred 15 rokmi. Slovo žravá Zobraziť celý popisVeľmi rýchly a jednoduchý koláčik. Neviem prečo má v názve slovo buchta, pod takým názvom som recept dostala asi pred 15 rokmi. Slovo žravá je v názve asi preto, že mizne z plechu rýchlo a u nás hlavne kraje.

Suroviny

Cesto:
4 ks
1 hrnček
200 ml
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
2 ČL
1 ks
1 PL
Poleva:
150 g
60 g
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny, pridať rum, potom postupne zašľahať olej, vodu a vareškou jemne primiešať sneh z bielkov, múku a prášok do pečiva. Väčšiu časť cesta vyliať na vymúčený plech, do zvyšného cesta dať kakao a lyžicou urobiť na biele cesto pásy do kríža. Piecť asi 15 minút pri 180 st.

  2. 2

    Všetky suroviny na polevu vymiesať do hladka a natrieť hneď na ešte horúci koláč. Bude sa pekne roztápať a dobre rozotierať. Husto posypať kokosom a nechať stuhnúť. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

dajanca
uložené.... určite vyskúšam...vďaka za recept :-)
baboja
Dakujem za inspiraciu.Deti mi chodia za zadkom a hladaju mlsku.Asi im ho upeciem.Je jednoduchy a rychly.Vyzera fantasticky.Co vonia kokosom,to ja mozem.
babidka
bodaj by nebola zrava - ja by som ju zozrala aj hned :-)))No a buchta - v Cechach tak vravia takym jednoduchym kolacom...
letisia
@baboja mne tak po kuchyni zhľadáva sladké ten môj zákonitý a tento koláčik ho vždy poteší. Napadlo ma, že nabudúce skúsim do tej polevy zamiešať aj marhuľový džem.
abend
letisia, poprosím na aký veľký plech si to robila? Skúsim zajtra upiecť, len nechcem mať z toho vysušenú placku.
letisia
@abend na stredne veľký. Ten koláčik nemusí byť príliš vysoký. Našla som konečne káblik od mobilu, tak idem vložiť fotku. Ale koláčiky na nej sú trochu "opotrebované", lebo boli v krabici.
letisia
No a nefunguje mi to, nedá sa mi dať fotku do pc. Neviem prečo.
letisia
@honestka ja mám problém spárovať mobil s notebookom. Mám nový notebook a neviem v čom je problém.