Tvaroh s řapíkatým celerem fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 15. marca 2013
Tvaroh s řapíkatým celerem (fotorecept)
Foto: mijaita

Svěží pochoutka v každou dobu. Množství jednotlivých surovin neuvádím, záleží na chuti každého.

20 minút
príprava

Suroviny

 nejlépe slovenský nebo Lidl
 dobrý




Postup

  1. 1

    Tvaroh zlehka smícháme s utřeným česnekem (pouze nadlehčujeme). Zakapeme olejem (používám citronový nebo řepkový). Množství oleje i česneku záleží na chuti. Dávám na 1/2 kg tvarohu 5 stroužků česneku a 4 - 5 PL oleje. Osolíme.

  2. 2

    Jednotlivé řapíky celeru omyjeme a vrchní část zbavíme "nití" pomocí škrabky nejlépe (nebo stahujeme jednotlivé nitě). Nakrájíme na měsíčky a zlehka vmícháme do připraveného tvarohu. Hrst odložíme na pokrytí.

  3. 3

    Servírujeme ozdobené "nitěma" z řapíků (nejí se, jsou tvrdé!!!) a posypané čerstvým, nebo sušeným tymiánem. Opečené pečivo je jako příloha nejvhodnější. Použít se dá i na chlebíčky.

Diskusia k receptu

radost
@mijaita
tvoj "gastrorukopis" je osobitý....všimla som si - že si priateľkou byliniek...toto mi vyhovuje...zdravím do Prahy...:-)
hubata
Vždy som ako základ pod pomazánky používala maslo. Až raz naša (bola aj naša t.j. slovenská) skvelá herečka Helenka Růžičková prezentovala v Receptári rybaciu pomazánku a ako základ namiesto masla použila - tvaroh. Odvtedy i ja ho používam kde sa len dá.
Aj tvoj recept na túto pomazánku si uložím do KK, aby som mala inšpiráciu aj v zime. Dokonca si túto pomazánku viem predstaviť aj na chlebíku vnučke do školy. Ano, aj ja som si všimla, že používaš veľa byliniek čo sa mi veľmi páči @mijaita.
mijaita
@radost a @hubata , bylinky, zeleninu, opravdu mam velice rada. Ovsem stejne tak i maso! Mam rada jidla indicka, arabska, asijska. Mam mnoho krasnych receptu, ale vim, ze ne kazdy ma pristup k ruznym korenim a tak se tady orientuju spis na tyhle jednoduche recepty. Krom toho, ze bylinky cerstve a zelenina jsou k masu nejlepsi priloha! :-) Jsem rada, ze se vam recept libi. Ted je rapikaty celer vsude a cenove velmi dostupny. Krome toho takto pripraveny tvaroh je mozny kombinovat i s okurkou, mrkvi, polnickem ..... Tak doufam, ze vam bude chutnat.
používateľ nemá avatar
hag
hag
Tak toto je veľmi lákavý recept. Až sa mi slinky zbiehajú.
gabriele
@Mijaita , dakujem za vyborny tip...ja bez zelerovych stoniek neviem zit :)...je to moja oblubena zelenina...u nas maju vyborne stonky v Bille...prave mam krasne kupene...Tvoju pochutku urcite vyskusam :)
mijaita
@gabriele ja mu prisla na chut nedavno a ted ho mam uz v lednicce porad. Kdyz jsem vymyslela tuhle variantu, zas beham neustale do trznice pro slovensky tvaroh! Dnes byla navsteva a zas je pul kg tvarohu fuc a kamaradka cestou domu musela koupit rapikaty celer. Vubec ho neznala a v tehle kombinaci mu take uplne propadla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia