
Pohár zo vzdialeného rodu Tiramisových
Keď treba akútne minúť mascarpone a zásoby surovín sú chabé, nastupuje improvizácia a svetlo sveta uzrie...

Chřest s nočkama z ricotty
Za chvíli skončí chřestové období, tak mám potřebu si ho ještě užít.

Crostini s čerstvými figami
Pre mňa je toto chuťové nebo - všetky chute do seba zapadajú ako puzzle.

Zapekané cuketové lodičky
Cuketu umyjeme, NEšúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme dužinu so zrniečkami. Vydlabanú cuketu poukladáme na...

Svieži šalát zo sójových bôbov s feniklom
Mám rada rôzne bezmäsité jedlá a naposledy som si pripravila tento šalát. V prípade, že...

Tekvicová pasta DRAGUL LIVIU
Hlavnou zložkou tohto môjho druhého "maglajzu" je tekvica. Ešte jej je dosť, tak využite, ...

Lievance len z celozrnnej múky s hroznom
S lievancami a veľmi dobrými, akoby sa tu roztrhlo vrece. Všetko sladké obmedzujem, ale ste ma...

Bezlepkové makové rožky
Nielen na Vianoce! Tieto skvelé mäkučké rožky bez lepku vám budú chutiť po celý rok. Plnené makom alebo aj orechmi, tvarohom či lekvárom si vás určite získajú....

Paradajkovo-špenátový bulgur pilav
Je sezóna špenátu, ktorý sa výborne hodí aj do tohto skvelého pilavu....

Mäsové pirohy
Toto jedlo robievam vždy keď mám mäso z polievky najmä kuracej. Sú to mäsové pikantné pirohy posypané...

Rozkvitnuté Raffaello cupcakes
Jednoduchý recept, chutný výsledok. Privítanie jari či veľkonočných sviatkov. :)

Jablkové sušienky
Vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme mixérom do penista. Pridáme zmäknuté maslo a zľahka ho primiešame....

Zemiakovo - mrkvový šalát so šošovicou
Veľkozrnnú šošovicu si na 2 hodiny namočíme do vody.

Plnené stehná s hlivovou plnkou
Dnes ma tak napadlo, že na obed urobím trošku netradične plnené stehná. Hneď sa po nich zaprášilo....

Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...

Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu
Chuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime. Túto omáčku varím každý rok, moje deti ju majú veľmi radi....

Seitanové plátky s varenými zemiakmi s lečom
Seitan si vyrábam sama a prichutím si ho podľa vlastnej fantázie a momentálnej chuti.

Šošovicový šalát
Tento šalát robievam k fašírkam miesto tradičného zemiakového šalátu. Jeho príprava je veľmi rýchla a jednoduchá.

Rybacia polievka
Dostali sme veľkého kapra. Keďže sme len dvaja, musela som ho podeliť na viac častí,...

Tvarohový baranček
Rastlinný tuk, kryštálový cukor, vajcia a tvaroh vymiešame a pridáme polohrubú múku, prášok do...

Pospolitý guláš s haluškami podľa J. Babilona
Guláš je pastierske jedlo (gulyás - pastier stáda) a pretože hovädzina bola vzácna a drahá, v...

Levanduľová zmrzlina 2
Milujem jej vôňu odnepamäti a nedávno som si zamilovala aj jej chuť v zmrzline. Padne vhod...

Zapekaná brokolica
Zapekaciu misku vymastime maslom. Nan ulozime ruzicky brokolice. V hrnci si pripravime besamel, ktory...

Najľahší guláš
Uvariť chutný guláš nie je až taká veda. Toto je najjednoduchší spôsob prípravy gulášovej polievky....

Sezamové rožteky
Tradičné vanilkové rožteky obsahujú mleté orechy. Tento rok som ich rozhodne chcela piecť, ale žiadalo...

Kuracie prsia v kabátiku zo semienok
Dnes som mala chuť na vyprážané rezne, no po príchode do kuchyne som zistila, že nemám žiadne suroviny....

Ochutený jablkový ocot
V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot...

Ako sa karí s tatárkou pobili ...
Tento recept nemá s tradičným indickým karí spoločné vôbec nič. Toto jedlo varieva jeden kamarát a...