10-12 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Cesto kakaové: | |
| 100 g |
|
| 2 |
|
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| 1/2 |
|
| 2 lyžice |
|
| Cesto svetlé: | |
| 100 g |
|
| 2 |
|
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| 1/2 |
|
| Krém: | |
|
|
|
| 1 |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
| Na dokončenie: | |
| ,čokoláda na varenie |
|
Postup
-
1
Cesto:cukor a vajcia vyšľaháme do hustej peny,pridáme múku,olej,mlieko,prášok do pečiva a kakao.Vymiešame a vlejeme do tortovej formy.Na spodok formy dáme papier na pečenie.Pečieme v predhriatej rúre 10-12minút.Po upečení necháme vychladnúť.
-
2
Takto upečieme aj druhé svetlé cesto.Forma má priemer 24 cm.
-
3
Krém:Šťavu z kompotu uvaríme spolu s pudingom a necháme vychladnúť.Heru vymiešame s cukrom,pridávame do vychladnutého pudingu Jahody pokrájame a zamiešame do krému.
- 4
Na kakaové cesto natreme krém a položíme svetlé cesto.Krémom ešte natreme tenkú vrstvu na vrch aj boky.Posypeme grankom a strúhanou čokoládou.
- 4









Diskusia k receptu