Jahodová torta

renka73 - fotkarenka73, 11. septembra 2012
Jahodová torta
Foto: renka73
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto kakaové:
100 g
2
100 g
50 ml
50 ml
1/2
2 lyžice
Cesto svetlé:
100 g
2
100 g
50 ml
50 ml
1/2
Krém:
1
250 g
200 g
Na dokončenie:
 ,čokoláda na varenie




Postup

  1. 1

    Cesto:cukor a vajcia vyšľaháme do hustej peny,pridáme múku,olej,mlieko,prášok do pečiva a kakao.Vymiešame a vlejeme do tortovej formy.Na spodok formy dáme papier na pečenie.Pečieme v predhriatej rúre 10-12minút.Po upečení necháme vychladnúť.

    Jahodová torta - obrázok 1
  2. 2

    Takto upečieme aj druhé svetlé cesto.Forma má priemer 24 cm.

    Jahodová torta - obrázok 2
  3. 3

    Krém:Šťavu z kompotu uvaríme spolu s pudingom a necháme vychladnúť.Heru vymiešame s cukrom,pridávame do vychladnutého pudingu Jahody pokrájame a zamiešame do krému.

  4. 4

    Na kakaové cesto natreme krém a položíme svetlé cesto.Krémom ešte natreme tenkú vrstvu na vrch aj boky.Posypeme grankom a strúhanou čokoládou.

    Jahodová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi pekná tortička a s jahôdkami to je určite dobrota.
jendousek
Jahody zbožňuji s šampaňským, ale takový dortík bych si s chutí dal taky :-).
renka73
Ano dávam 2 lyžice kakaa..najprv som sa bála že to cesto nebude dobré ale je také ako bez kakaa :) lyžice sú zarovnané nie kopcom
kikulka25
ja by som sa chcela opytat, a ked mam formu s priemerom 25cm, tak bude vsetko o 100g viac, a namiesto 2 vajec 3 vajcia? dakujem:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia