Dobošové košíčky fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 24. júna 2011
Dobošové košíčky (fotorecept)
Foto: tkatka

Rozmýšľala som ako využiť ešte dobošové pláty a tak som prišla na takú myšlienku, že vykrojím kruh a dám do muffinových formičiek ako košíčky. Zobraziť celý popisRozmýšľala som ako využiť ešte dobošové pláty a tak som prišla na takú myšlienku, že vykrojím kruh a dám do muffinových formičiek ako košíčky. Keďže sa mi to veľmi lámalo(pomyslela som si keď nechceš ísť po dobrom pôjdeš po zlom) tak som to roztrúsila. Posúďte výsledok :)))

22
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
3 ks
5 dkg rozpustené
4 PL
Krém:
25 dkg
4 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Dobošové pláty roztrúsime rukou, pridáme roztopené maslo a mlieko. Vypracujeme cesto.

    Dobošové košíčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme menšie guličky a vtláčame do formičiek. Dáme do chladničky stuhnúť.

    Dobošové košíčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do syra mascarpone primiešame čučoriedkový džem a práškový cukor. Krém dáme do cukrárského vrecka a naplníme ním košíčky. Dáme troška schladiť.

    Dobošové košíčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame :)))

    Dobošové košíčky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3sandra3
no teda Katka,,, ty si ale riadna šikulka,,,, také máš správne nápady,,, krásne košíčky,,, urobím zajtra, tiež mám pláty, ale medové
3sandra3
budem si musieť vytvoriť zvlášť rubriku pod názvom Tkatkine recepty ...bude ich tam už neúúúrekom
tkatka
@elisticka môj otec, manžel, ja a keď príde návšteva tak aj ich ponúknem :))) ďakujem za pochvalu :)))
hubarka35
Ty si užasná žena @tkatka-st ále prekvapiš niečím novym-čo lahodí aj oku....ukladám si tvoj geniálny receptik-mám ich viac od teba uloženych......
babkamt
tkatka,si veľká šikulka,aj my starší sa máme čo učiť od vás mladších
udaska
Tak,tak si veľmi šikovná a vynaliezavá,ukladám KK:)
gubics
Vážená pani tkatka, musím Vás sklamať pri všetkých pochvalách ktoré ste dostali za svoje košíčky. Viete, že ste sa dopustili v určitom slova zmysle plagiátorstva. Použili ste meno Dobosa slávneho Budapeštianskeho majstra cukrára, ktorý v r.1884 vytvoril Dobosovú tortu. (žil v r. 1847-1924) Tento zákusok sa považuje za HUNGARIKUM (preto jeho meno nemôžete použiť na výtvor, hoci aj veľmi dobrý a dobre vyzerajúci ako "Dobosové košíčky".
Je to Vaša nevedomosť (nebolo by od veci, občas si niečo prečítať z oblasti dejín gastronómie).
Hungarikum - je niečo jedinečné, zvláštne, typické pre Maďarsko, podľa ktorého sú Maďari známi vo svete -medzi ne patria výtvory Maďarmi, napr. hudba, literatúra, typické zvyky, jedlá, nápoje, atď. a tieto tzv Hungariká sú chránené.
Majú ich aj iné národy napr.Nemci Germaniká, Taliani Italiká, Polliaci ... nemôžem ich tu všetky vymenovať,ostatné si domyslite, alebo si ich vygooglite!
Mohli ste ich napr. nazvať KATKINE KOŠÍČKY a v texte niekde uviesť, že Vás inšpirovali Dobosové rezy, a pod.
altyn
@tkatka napíš: Košíčky z dobošových plátov a je to. Aj @gubics bude celá, aj mi budeme sýty. Inak dobrý a chutný nápad! :-)))))))))
evanaaa
No, niečomu som sa priučila, budem múdrejšia, ale myšlienka nebola zlá. To by museli terstať každého kto robí "Dobošky" podľa svojho a nie originál receptu, ale aj výrobcov " Dobošových" plátov, či nie?
Tkatka, mala by si napísať kuchársku knihu : Katkino pečenie, alebo podobne, urobila by radosť mnohým gazdinkám.
danda3
Wau, úžasný recept, určite vyskúšam!☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia