Foto: tkatka
Rozmýšľala som ako využiť ešte dobošové pláty a tak som prišla na takú myšlienku, že vykrojím kruh a dám do muffinových formičiek ako košíčky. Zobraziť celý popisRozmýšľala som ako využiť ešte dobošové pláty a tak som prišla na takú myšlienku, že vykrojím kruh a dám do muffinových formičiek ako košíčky. Keďže sa mi to veľmi lámalo(pomyslela som si keď nechceš ísť po dobrom pôjdeš po zlom) tak som to roztrúsila. Posúďte výsledok :)))
porcií
príprava
Postup
-
1
Dobošové pláty roztrúsime rukou, pridáme roztopené maslo a mlieko. Vypracujeme cesto.
-
2
Urobíme menšie guličky a vtláčame do formičiek. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
3
Do syra mascarpone primiešame čučoriedkový džem a práškový cukor. Krém dáme do cukrárského vrecka a naplníme ním košíčky. Dáme troška schladiť.
-
4
Podávame :)))
Je to Vaša nevedomosť (nebolo by od veci, občas si niečo prečítať z oblasti dejín gastronómie).
Hungarikum - je niečo jedinečné, zvláštne, typické pre Maďarsko, podľa ktorého sú Maďari známi vo svete -medzi ne patria výtvory Maďarmi, napr. hudba, literatúra, typické zvyky, jedlá, nápoje, atď. a tieto tzv Hungariká sú chránené.
Majú ich aj iné národy napr.Nemci Germaniká, Taliani Italiká, Polliaci ... nemôžem ich tu všetky vymenovať,ostatné si domyslite, alebo si ich vygooglite!
Mohli ste ich napr. nazvať KATKINE KOŠÍČKY a v texte niekde uviesť, že Vás inšpirovali Dobosové rezy, a pod.
Tkatka, mala by si napísať kuchársku knihu : Katkino pečenie, alebo podobne, urobila by radosť mnohým gazdinkám.
@danda3 :)))