Túto bábovku mám veľmi rada a zatiaľ chutila každému kto ju ochutnal. Suroviny aj doba pečenia je pri pečení v malej keramickej forme na Zobraziť celý popisTúto bábovku mám veľmi rada a zatiaľ chutila každému kto ju ochutnal. Suroviny aj doba pečenia je pri pečení v malej keramickej forme na bábovku. Ak ju pečiem v tortovej forme množstvo surovín je dvojnásobné a doba pečenia sa tiež musí prispôsobiť forme...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne pridávame Heru, múku, mlieko a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahané bielka.
- 2
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do druhej polovice primiešame kakao a vylejeme do formy. Lízatkom môžeme jemne do cesta "popichať" čím sa nám farebne prepojí biele a hnedé cesto bábovky.
- 3
Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu na 180 °C. Do cesta môžeme pridať nasekané orechy, hrozienka, kúsky čokolády... kto ako má rád :) Prajem dobrú chuť :) :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu