Bábovka

bambulkaadka - bez fotkybambulkaadka, 10. septembra 2011

Túto bábovku mám veľmi rada a zatiaľ chutila každému kto ju ochutnal. Suroviny aj doba pečenia je pri pečení v malej keramickej forme na Zobraziť celý popisTúto bábovku mám veľmi rada a zatiaľ chutila každému kto ju ochutnal. Suroviny aj doba pečenia je pri pečení v malej keramickej forme na bábovku. Ak ju pečiem v tortovej forme množstvo surovín je dvojnásobné a doba pečenia sa tiež musí prispôsobiť forme...

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
120 g
240 g
125 ml
240 g
1/2 ks
1 PL
  posekané




Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne pridávame Heru, múku, mlieko a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahané bielka.

  2. 2

    Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do druhej polovice primiešame kakao a vylejeme do formy. Lízatkom môžeme jemne do cesta "popichať" čím sa nám farebne prepojí biele a hnedé cesto bábovky.

  3. 3

    Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu na 180 °C. Do cesta môžeme pridať nasekané orechy, hrozienka, kúsky čokolády... kto ako má rád :) Prajem dobrú chuť :) :)

Diskusia k receptu

bambulkaadka
ked ju najbližšie budem piecť tak ju odfotím a pridám to sem.. som na vareche nová tak sa zatiaľ iba učím.. a v kuchyni som tiež iba nováčik, ale dúfam že sa budem stále zlepšovať :)