Foto: taxitaxi
Vždy robím iba klasické palacinky, tak som sa rozhodol pripraviť tieto francúzske.
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Múku preosejeme,pridáme soľ, cukor, vajíčka, rozpustené maslo a trochu mlieka. Vyšľaháme do hustejšieho cesta. Postupne pridávame aj zvyšné mlieko. Cesto dáme odpočinúť na 1 hodinu do chladničky.
- 2
Na panvicu si dáme cukor, pridáme maslo a urobíme karamel. Pridáme pomarančovú šťavu a kôru,likér a spolu to chvíľku prehrejeme. Vložíme palacinky zložené do trojuholníkového tvaru a zapálime šťavu v panvici. Ja používam flambovaciu pištoľ. Kto nechce nemusí flambovať.
- 3
Vyberieme na tanier, polejeme výpekom a môžme sa do nich pustiť.
- 2
Diskusia k receptu