Bourguignon

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009

Suroviny

750 g
3 ks
400 g
1 l




Postup

  1. 1

    Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom a pridáme korenie. Necháme 24 hodín odležať v chlade.

  2. 2

    Na druhý deň scedíme víno (nevylievame ho) a rozoberieme jednotlivé zložky, zvlášť odložíme mrkvu, mäso, cibuľu.

  3. 3

    Na slanine speníme cibuľu, ktorú pokrájame na drobnejšie kúsky, pridáme mäso, urestujeme, potom pridáme mrkvu.

  4. 4

    Zalejeme vínom z nálevu a na miernom ohni necháme asi 3 hodiny pomaly dusiť. Ak budeme mäso dusiť v tlakovom hrnci, stačí hodina. Bourgignon podávame s chlebom alebo bielou bagetou.

Diskusia k receptu

Vymazať
cecile
Správne je Bourguignon, tak, ako ste to napísali Vy, je to Buržiňon.
Láskavo opravte!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia