Postup
-
1
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom a pridáme korenie. Necháme 24 hodín odležať v chlade.
- 2
Na druhý deň scedíme víno (nevylievame ho) a rozoberieme jednotlivé zložky, zvlášť odložíme mrkvu, mäso, cibuľu.
- 3
Na slanine speníme cibuľu, ktorú pokrájame na drobnejšie kúsky, pridáme mäso, urestujeme, potom pridáme mrkvu.
- 4
Zalejeme vínom z nálevu a na miernom ohni necháme asi 3 hodiny pomaly dusiť. Ak budeme mäso dusiť v tlakovom hrnci, stačí hodina. Bourgignon podávame s chlebom alebo bielou bagetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Láskavo opravte!