Domáci banánový krtko

waldosinka - fotkawaldosinka, 10. marca 2012

Už ma nebavilo kupovať tú krabicu. Skúste môj recept. Dobru chuť

20
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

350 g
100 g
6 ks
5 PL
200 ml
200 ml
2 ks
250 g
2 tegliky
1 teglik
100 g alebo varová
8 ks
2 ks
6 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. (ja som na prvý raz musela dovárať, nechcel zhustnúť :D )

  2. 2

    Cesto: Žĺtky, cukor a 4 vanilkové cukre vyšľaháme mixérom. Potom pomali zašľaháme olej a mlieko. Gl. múku, kakao, prášok do pečiva a taktiež pridáme do cesta . Na koniec s bielkov vyšľaháme tuhý sneh a a zmiešame s cestom . Pokvapkáme plech vodou alebo jemne potrieme maslom a vyložíme papierom na pečenie.

  3. 3

    Stracciatelový krém: Vo velikej myse si vyšľaháme tvaroh a kyslú smotanu zašľaháme vychladnutý puding a najemno nastrúhanú čokoládu a 4 vanilkové cukre . Nakoniec vyšľaháme šľahačku a zašľaháme ju do krému. (ja som musela použiť smectu-fix lebo mi nechcela stuhnúť šľahačka) Keď je cesto upečené a vychladnuté vydlabeme opatrne zo stredu do hĺbky a od kraja cca 1cm dieru.

  4. 4

    Banány rozkrojíme po dĺžke a uložíme na upečené cesto na husto, na banány rozotrieme krém a na vrch rozdrobíme vydlabaný korpus. Dobrú chuť ! (Buen provecho!) P.S.: Použite čo najväčší a najhlbší plech.

Diskusia k receptu

vanilka111
super :-)
menej éčok a iste aj väčšie množstvo za menej peňazí. pekný recept,len by som dala menej oleja a radšej slnečnicový ako olivový a pozor! chybička se vloudila- smecta je prášok proti hnačke:-), iste si použila smeta-fix
3sandra3
robievam aj ja Krtkovu tortu... je úžasná,,, máme ju radi.
orchidea
Krtkovu tortu som zatial ešte neskúšala ale podľa použitých surovín musí byť výborná, uložím si aj tvoj recept.
evanaaa
Krtkovu som robila raz, len sa mi to zdalo byť babračka, ale tvoj výsledok bol iste krajší. Mám dojem, že je už aj puding stracciatella, niekde som ho videla, tam by sa hodil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia