Hlivovo–fazuľový paprikáš

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
1 konzerva
1/2 KL
2 KL
4 strúčiky
4-5 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a potom prihodíme koreniny a soľ. Trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme asi 20 minút.

  2. 2

    Keď je hliva mäkká, pridáme celú konzervu fazule a necháme spolu podusiť ešte chvíľu, aby sa chute prepojili. Po odstavení z platne pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú vňať.

  3. 3

    Dochutíme kečupom a vegetou. Podávame s bagetou.

Diskusia k receptu

Vymazať
nyja
Toto jedlo robievam. Presne takto isto, len kečup tam nedávam, každý si pridá podľa seba na tanieri. Je to vynikajúca bašta. Používala som fazuľu mrazenú, ale dávno som ju nevidela, takže tiež zvyknem použiť tú konzervovanú. Je to super mňamka, vrelo odporúčam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia