Foto: tatranka
Na Vianočné sviatky som ešte nezačala piecť. Mám rada čerstvé pečivo.No nejaká sladkosť sa za dobrým obedom žiada,tak som si popri obede vymyslela túto Zobraziť celý popisNa Vianočné sviatky som ešte nezačala piecť. Mám rada čerstvé pečivo.No nejaká sladkosť sa za dobrým obedom žiada,tak som si popri obede vymyslela túto dobrotku.V priebehu dvadsiatich minút bola pochúťka na stole.My sme si celkom pochutnali.Skúste,nebudete sklamané.
príprava
na 100 °C
Suroviny
podľa množstva čerstvé |
|
na hustejšie cestíčko |
|
1 kus |
|
podľa množstva cestíčka |
|
medzi prsty |
|
na ochutenie |
|
na ochutenie |
|
na vysmážanie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Vedela som,že za obedom budeme hľadať niečo sladké.Už by som nerada piekla nejaké koláče,teraz pred sviatkami.Špekulovala som,čo by bolo za moment. Padli mi do oka na stole mandarinky. A aby sa trochu podobali koláčikom,napadlo ma,že by som ich mohla urobiť tak,ako jabĺčka v župane. Myšlienka sa zrodila a od nápadu k vyhotoveniu bol už len krok. Očistila som si tri mandarinky a prekrojila ich na hrubšie.Z každej mi vyšli tri pekné kusy. Posypala som ich hladkou múkou,aby sa mi cestičko dobre prilepilo. Vajíčko,hladkú múku,štipku soli a mlieko som zpracovala na hladké liate cesto.V ňom som obalila plátky mandariniek.
-
2
Na panvici som si nechala rozohriať tuk a do horúceho oleja putovali mandariky.Opiecť treba z oboch strán. Po vybratí som papierovou utierkou odsala tuk.Posypala škoricou,práškovým a vanilkovým cukrom.Takto putovali na tácku.
-
3
Za obedom som ich servírovala s trochou šľahačky a mesiačikom mandarinky. Náš obed končil sladkou bodkou a my s manželom sme boli veru spokojní.
podarila sa ti teda poriadna bodka pre deväťčlennú rodinu, a vôbec to nie je také finančne náročné - a tá krása, a určite aj vôňa a chuť....
@tinca myslíš,že som naozaj výmyselníčka? Ak je tak,tak je to poklona.