Mandarínky v župane fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 4. decembra 2011
Mandarínky v župane (fotorecept)
Foto: tatranka

Na Vianočné sviatky som ešte nezačala piecť. Mám rada čerstvé pečivo.No nejaká sladkosť sa za dobrým obedom žiada,tak som si popri obede vymyslela túto Zobraziť celý popisNa Vianočné sviatky som ešte nezačala piecť. Mám rada čerstvé pečivo.No nejaká sladkosť sa za dobrým obedom žiada,tak som si popri obede vymyslela túto dobrotku.V priebehu dvadsiatich minút bola pochúťka na stole.My sme si celkom pochutnali.Skúste,nebudete sklamané.

10 minút
príprava
5 minút
na 100 °C

Suroviny

podľa množstva  čerstvé
na hustejšie cestíčko
1 kus
podľa množstva cestíčka
medzi prsty
na ochutenie
na ochutenie
 na vysmážanie
na posypanie




Postup

  1. 1

    Vedela som,že za obedom budeme hľadať niečo sladké.Už by som nerada piekla nejaké koláče,teraz pred sviatkami.Špekulovala som,čo by bolo za moment. Padli mi do oka na stole mandarinky. A aby sa trochu podobali koláčikom,napadlo ma,že by som ich mohla urobiť tak,ako jabĺčka v župane. Myšlienka sa zrodila a od nápadu k vyhotoveniu bol už len krok. Očistila som si tri mandarinky a prekrojila ich na hrubšie.Z každej mi vyšli tri pekné kusy. Posypala som ich hladkou múkou,aby sa mi cestičko dobre prilepilo. Vajíčko,hladkú múku,štipku soli a mlieko som zpracovala na hladké liate cesto.V ňom som obalila plátky mandariniek.

    Mandarínky v župane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici som si nechala rozohriať tuk a do horúceho oleja putovali mandariky.Opiecť treba z oboch strán. Po vybratí som papierovou utierkou odsala tuk.Posypala škoricou,práškovým a vanilkovým cukrom.Takto putovali na tácku.

    Mandarínky v župane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Za obedom som ich servírovala s trochou šľahačky a mesiačikom mandarinky. Náš obed končil sladkou bodkou a my s manželom sme boli veru spokojní.

    Mandarínky v župane (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

sylvinka
Toto musí byť fantastické,moje dieťa sedí a hľadí na obrazovku,a oslintal mi klávesnicu :-))).Tuším to idem hneď spraviť.
tatranka
Presne ako si to nazvala Vierka.Minútka.Vidíš nenapadlo ma.Ale dobre padla za obedom.Lebo sme naučení nie sladké mať a potom aj manžel aj ja stále čosi vymýšľame.Z tých mandariniek som to robila prvý krát.
anina43
Tatranka ty vždy s niečim fajnovým prekvapíš, mandarínku zjem radšej v prirodzenom stave, ale jablko mám rada aj pečené, aj smažené, aspoň si mi pripomenula, čo som dávno nerobila, keď budem robiť jablko, skúsim aj mandarinku aspoň jednu, dik za nápad
jamarlen
@tatranka , počítal som, vyšlo ti teda deväť leňošiacich mandarínov....:)))
podarila sa ti teda poriadna bodka pre deväťčlennú rodinu, a vôbec to nie je také finančne náročné - a tá krása, a určite aj vôňa a chuť....
tinca
výborná rýchlovka,hodí sa ak nás aj niekto prekvapí. Marti si výmyselníčka:)
tatranka
@jamarlen my s manželom sme mali dvojbodku.K obedu po dva kúsky.Ty si to naozaj pekne rozdelil.
@tinca myslíš,že som naozaj výmyselníčka? Ak je tak,tak je to poklona.
babi
Poznám len s jabľčkami, ale s mandarínkami to musí byť tiež veľmi dobré, musím skúsiť. Dvojbodovka ako vyšitá........
tatranka
@babi to som si len vymyslela s tými mandarinkami.Aj ja som to robila po prvý krát.Vždy robím jabĺčka.No tento raz som jablka nemala,tak padli mandarinky do župánikov.
sneica
no som potesena receptom lebo mame trochu viac ovocia a nejako nestihame papat....super inspiracia,krasne a urcite chutne ....take pohostenie by som prijala hned...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia