prazdny

Valentínska sacherka

Torty

Môj obľúbený recept na sacherovú tortu, tentoraz v tvare srdiečka, keďže je sv. Valentín,...

prazdny

Cestovinová torta s baklažánmi

Cestoviny

Tento recept sa v origináli nazýva timballo, no u nás sa preň udomácnil jednoduchší názov "torta"...

prazdny

Surimi prúžky s citrónovým olejom

Šaláty

Mám ráda jídla nepřekombinovaná, jednoduchá, rychlá a tak jsem došla až k této jednoduché úpravě...

prazdny

Mňam cestovinky alebo cesnakovo-paradajkové cestoviny s mozzarelou

Cestoviny

Recept na tieto cestoviny vznikol asi tak pred rokom. V chladničke som mala mozzarelu pred dátumom spotreby...

prazdny

Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom

Obed

Vybrala som zo svojej zbierky vynikajúcu jarnú polievku zo zeleniny a knedličiek z jahňacieho mäsa so syrom,...

prazdny

Králik na pive s cesnakom

Hlavné jedlá

Králik je mäkký a šťavnatý.

prazdny

Dvojfarebné keksíky

Dezerty

Toto je tiež jeden recept bez čokolády a tak ma zaujal.

prazdny

Cuketové palacinky s ricottovým krémom

Dezerty

Cukina, cukina, cukina... čo s ňou? Tento recept som našla v staršej brožúrke 100...

prazdny

Slaná torta z baklažánových ruží

Bezmäsité jedlá

Ďalšia moja inšpirácia z talianskej kuchyne, ideálne ako ľahká rodinná večera.

prazdny

Sumec v slaninke na pikantnej salse

Hlavné jedlá

Ryba – kráľovná sladkých vôd – si zaslúži aj titul kráľovnej stola. Je zdravá, ľahko...

prazdny

Kurací hrniec s mladým kelom a šampiňónmi

Kuracie mäso

Také letné varenie v jednom hrnci, keď sa vám nechce stáť pri šporáku, ale vaše...

prazdny

Rustikálna vajíčková nátierka s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Výborná pomazánka na topinku nebo bíle pečivo. Množství surovin je individuální.

prazdny

Jednoduchá roláda s džemom

Dezerty

Žĺtky oddelíme od bielkov. K bielkom pridáme kryštálový a vanilkový cukor a vyšľaháme na tuhý sneh....

prazdny

Gaštanovo-čokoládová tortička

Torty

Mala som meniny, tak som pre svojich gratulantov upiekla nenáročnú, ľahučkú tortu, bola naozaj...

prazdny

Palmový kel s cestovinou

Bravčové mäso

... alebo toskansky kel, (Brassica oleracea var. palmifolia)... Mala som zase v bio-balicku tuto...

prazdny

Paradajková polievka s bazalkou a mascarpone

Bezmäsité jedlá

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji.

prazdny

Ovocná bomba

Dezerty

vymiešame si žtky s cukrom do peny. postupne pridáme olej a mlieko, múku a kypriaci prášok...

prazdny

Nutellová torta s bielou čokoládou a mandľami

Torty

Torta, ktorá poteší všetky maškrtné jazýčky a najlepšie je na nej to, že je veľmi...

prazdny

Slivkové buchtičky, pýcha mojej babičky

Koláče

Rád sa vraciam pod „šurc“ našej babičky. Som už skoro ¾ storočia na svete, ...

prazdny

Krehké rohlíčky

Koláče

su vynikajuce. tento recept mam od mojej byvalej kolegyne už velmi davno anedavno somich urobila...

prazdny

Severská ryba

Hlavné jedlá

Treska s paradajkami, cibuľou, olivami a varenými zemiakmi.

prazdny

Špenátové palačinky s náplní

Bezmäsité jedlá

Množství surovin na plačinky neznám, dělám silně odhadem. Vejce, mléko (někdy i jen...

prazdny

Pappardelle s fazuľou, mrkvou a slaninkou, parmezánom

Bravčové mäso

Na panvici orestujeme cibuľu, cesnak a pokrájanú slaninu. Pridáme mrkvu, fazuľu, pasírované paradajky,...

prazdny

Tvarohovo-višňový dezert pod snehom

Koláče

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme do hladkej hmoty. Keď nakysne, vtlačíme ho v rovnomernej...

prazdny

Marlenka

Torty

Maminka má dnes narodeninky a túto marlenku zbožňuje, tak sme jej ju upiekli spolu so sestričkou

prazdny

Citrónovo-tvarohová torta v racio verzii

Torty

Viem, že dizajnovo prichádza tento recept neskoro, ale možno poslúži ako manuál pre upečenie sviežej...

prazdny

Šalát s riasou Wakame

Šaláty

majonézový šalát, alternatíva k podobnému s kalmárom

prazdny

Dip zo sušených paradajok

Bezmäsité jedlá

Teraz pred sviatkami sa to moze niekomu hodit. Moze sa podavat s chipsami, alebo surovou...

prazdny

Tres Lechces (mliečny koláč)

Dezerty

Veľmi lahodný a rýchly koláč u nás v rodine veľmi obľúbený. Odporúčam ho každému vyskúšať...