Opäť jednoduchý recept na sladký koláčik. Sú tu rôzne recepty na jablkové pité atď...skúste tento. Verím, že vám bude chutiť.

40 minút
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

500 g
200 g
250 g
1/2  kelímka (asi dl )
3 ks
1 ks
1 ks
Plnka:
1 kg
 podľa chuti
1 ks ks
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín na cesto zmiesime na doske cesto a rozdelíme ho na 2 časti. Jednu dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rozprestrieme strúhané jablká, ocukríme podľa svojej chuti, posypeme škoricou a vanilkou. Prikryjeme druhou časťou cesta. Upečieme. Hotové posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto jablčkové koláče na spôsob pité mám rada, vždy sú dobré, mama robievala tak, že na vrch spravila mriežku a ešte posypala orechami drvenými, keď sa zapiekli pri pečení, boli fajn.
orchidea
Často robievam takýto koláč, mám ho veľmi rada ale mám iné cesto, páči sa mi aj toto tvoje, ukladám si recept a určite vyskúšam.
havino
je to vdačný koláčik, čerstvý, či aj dvojdňový, mam podobny recept, resp. podobný pomer múky,cukru, tuku,ale čo chcem povedať, že cesto s pochuťkovou smotanou je iné, ako som kedysi robievala bez nej, je omnoho lepšie, krehkejšie, takže odporúčam, iné už nerobím, len so smotanou
marianne69
tiez robievam variantu bez smotany,tak tentoraz spravim po tvojom:-) verim,ze bude vyborny
kucharka100
Všetkým môžem tento koláčik len doporučiť, je naozaj chuťovo výborný. Vďaka za vaše názory kočky.