Domáce ravioly so špenátom a syrom

redakcia - fotkaredakcia, 18. júla 2009

Suroviny

200 g
2 ks
2 pl
140 g
100 g
100 g
4 strúčiky
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Do hrubej múky zapracujeme vajíčko, olivový olej a vyvaľkáme tuhé cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecka a necháme v chlade 20 minút odpočinúť.

  2. 2

    Špenátové listy sparíme a po vytlačení vody ich nasekáme a premiešame s nastrúhaným plesňovým syrom.

  3. 3

    Z haluškového cesta vyvaľkáme tenký plát. Ten rozkrájame radielkom na obdĺžniky. Na každý vložíme časť náplne, cesto preložíme a okraje popritláčame vidličkou. Ravioly potom varíme vo vriacej osolenej vode podľa veľkosti 8 až 10 minút.

  4. 4

    Na olivovom oleji osmažíme cibuľku a nakoniec i nasekaný cesnak. Potom pridáme nasekané konzervované paradajky, soľ a trochu oregana. Za stáleho miešania všetko podusíme, až kým omáčka zhustne.

  5. 5

    Podávame posypané syrom a nasekanou bazalkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia