Postup
-
1
Do hrubej múky zapracujeme vajíčko, olivový olej a vyvaľkáme tuhé cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecka a necháme v chlade 20 minút odpočinúť.
- 2
Špenátové listy sparíme a po vytlačení vody ich nasekáme a premiešame s nastrúhaným plesňovým syrom.
- 3
Z haluškového cesta vyvaľkáme tenký plát. Ten rozkrájame radielkom na obdĺžniky. Na každý vložíme časť náplne, cesto preložíme a okraje popritláčame vidličkou. Ravioly potom varíme vo vriacej osolenej vode podľa veľkosti 8 až 10 minút.
- 4
Na olivovom oleji osmažíme cibuľku a nakoniec i nasekaný cesnak. Potom pridáme nasekané konzervované paradajky, soľ a trochu oregana. Za stáleho miešania všetko podusíme, až kým omáčka zhustne.
- 5
Podávame posypané syrom a nasekanou bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu