
Medové pokušenie
Tento recept je pôvodne z časopisu Život (č. 12/4. 12. 2010), ja som ho len trochu vylepšila...

Syrom a jarnou cibuľkou plnené batôžky z cesta z chladničky
Fantasticky chutné a jednoduché múčne jedlo, ktoré bude chutiť určite každému, niečo ako plnené langoše....

Jarné cupcakes
Jednoduchý recept, v ktorom môžete naplno využiť svoju fantáziu. Tu sa medze nekladú! Vyzdobte si...

Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.

Cviklovo-mrkvové rizoto
Ak sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku...

Rustikálna vajíčková nátierka s medvedím cesnakom
Výborná pomazánka na topinku nebo bíle pečivo. Množství surovin je individuální.

Bezlepkový tekvicový koláč na plech
Náš najnovší jesenný bezlepkový tekvicový koláč sa vám bude páčiť. Je totižto super jednoduchý....

Silvestrovský Sráczov rozmar, variabilný i pre iné sviatky
S pôvodom receptu je to tak, ako s rodokmeňom psa čistokrvnej pouličnej zmesi. Z viacerých...

Malinové palacinky (raspberry pancakes)
V jednej miske zmiešame múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, a škoricu...

Škoricový bulgur s brusnicami a mäsom
Bulguru okrem slanej chuti pristane aj sladká. Varený s paličkou škorice, sušenými brusnicami a bravčovým...

Bravčové pečené s jablkami
Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko...

Pácovaný losos
V mise zmiešame soľ, cukor, badián, kôru z citróna a limetiek a dôkladne...

Levanduľové pralinky s marcipánom
Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády (ja som použila mliečnú). <br /><br...

Čínska kapusta po thajsky
Obsahuje veľa kys. listovej, horčíka, niacínu, vit. A, C, E

Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...

Pizza na paleo spôsob
Paleo je svojím spôsobom alternatívny spôsob stravovania (v porovnaní s tým, ako jeme dnes), stravovanie jaskynného...

Cícerovo-hubový krém
Polievočku som našla v časopise a hneď ma inšpirovala. Musím povedať, že je naozaj vynikajúca:)

Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.

Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...

Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...

Zapečená brokolica s vajcom
Keďže mám veľmi rada zeleninu, hľadala som niečo chutné na večeru. Na internete bol recept...

Žralok so zemiakmi urobený v horkovzdušnom hrnci
Keďže som sa nedopátrala veľmi k receptom, musela som skúsiť sama a vidím, že veľa...

Vodníkove oči
Neľakajte sa! Ide o vcelku rýchly, výborný a trochu aj originálny recept na hlavné jedlo, ...

Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky...

Zimný dressingový šalát CENCULIAK
Šalát preplnený zdraviu prospešnými, zdravie chrániacimi výživnými, bioaktívnymi látkami. Sú to antioxidanty a vláknina...

Krém, ktorý sa nezráža
tento receptik som našla na Topreceptoch, autorka je Jana Remková, a pridávam ho lebo je...

Pečené halušky s krémom
Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť...