Táto torta ma zaujala, že neobsahuje múku. Robím ju veľmi rád, pretože príprava nevyžaduje nijaký extrémny výkon. Vždy je príjemným a chutným spestrením oslavy.
Suroviny
Korpus tortový tmavý: | |
180 g (alebo trstinový) |
|
3 ks celé |
|
100 ml |
|
250 g |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1 hrsť čučoriedok |
|
Krém: | |
500 ml |
|
3 PL (alebo trstinový) |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Vyšľahám vajíčka s cukrom do penista / šľahať aspoň 5 min. /, pridať mlieko, kakao, pudingy, soľ. Nakoniec zamiešam opatrne tvarohy. Celé som to vylial do formy na tortu / priemer 26 cm /, na dno som dal papier na pečienie a boky formy som natrel olejom. Do cesta som pridal za hrsť čučoriedok, prípadne sa môže nato vyliať kompót / s kompótom opatrne, aby sa cesto pri pečení nerozmočilo /. Pečieme cca 1 hodinu na 180 stupňov.
-
2
Krém sa pripravý následne. Puding uvarím podľa návodu z pudingov, cukru a mlieka. Keď je hotový, tak za horúca zašľahám maslo a tvarohy.
-
3
Korpus, ktorý mi medzitým vychladol vyberiem z formy a preložím na podstavec pre tortu. Následne nanesiem krém a odložím vychladiť do chladničky, tak na cca 2-3 hodiny. Pripravím si pred vybratím z chladničky polevu.Čokoládu rozpustím v hrnci nad parou a do vlažnej vláčnej čokolády zašľahám smotanu. Po nanesení polevy znovu dám tortu do chladničky kým poleva nestuhne. Takto hotovú tortu následne ozdobím podla potreby. Môžem potvrdiť že je naozaj chutná.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu