Tvarohová torta bez múky

milanblaho1 - fotkamilanblaho1, 24. januára 2015

Táto torta ma zaujala, že neobsahuje múku. Robím ju veľmi rád, pretože príprava nevyžaduje nijaký extrémny výkon. Vždy je príjemným a chutným spestrením oslavy.

Suroviny

Korpus tortový tmavý:
180 g (alebo trstinový)
3 ks celé
100 ml
250 g
250 g
2 bal.
 štipka
1 PL
1 hrsť čučoriedok
Krém:
500 ml
3 PL (alebo trstinový)
2 bal.
250 g
250 g
250 g
Poleva:
100 g
250 g




Postup

  1. 1

    Vyšľahám vajíčka s cukrom do penista / šľahať aspoň 5 min. /, pridať mlieko, kakao, pudingy, soľ. Nakoniec zamiešam opatrne tvarohy. Celé som to vylial do formy na tortu / priemer 26 cm /, na dno som dal papier na pečienie a boky formy som natrel olejom. Do cesta som pridal za hrsť čučoriedok, prípadne sa môže nato vyliať kompót / s kompótom opatrne, aby sa cesto pri pečení nerozmočilo /. Pečieme cca 1 hodinu na 180 stupňov.

    Tvarohová torta bez múky - obrázok 1
  2. 2

    Krém sa pripravý následne. Puding uvarím podľa návodu z pudingov, cukru a mlieka. Keď je hotový, tak za horúca zašľahám maslo a tvarohy.

    Tvarohová torta bez múky - obrázok 2
  3. 3

    Korpus, ktorý mi medzitým vychladol vyberiem z formy a preložím na podstavec pre tortu. Následne nanesiem krém a odložím vychladiť do chladničky, tak na cca 2-3 hodiny. Pripravím si pred vybratím z chladničky polevu.Čokoládu rozpustím v hrnci nad parou a do vlažnej vláčnej čokolády zašľahám smotanu. Po nanesení polevy znovu dám tortu do chladničky kým poleva nestuhne. Takto hotovú tortu následne ozdobím podla potreby. Môžem potvrdiť že je naozaj chutná.

Diskusia k receptu

martamm
@Milanblaho1 , skvelá tortička, podľa ingrediencíí som najskôr myslela, že pudingy pôjdu do korpusu, veľmi ma láka skúsiť tento recet, lebo tvarohový korpus som ešte nepiekla, výsledok musí byť delikatesný, takže vďaka za inšpiráciu a dávam Ti 1* :)
martamm
Opravujem svoj komentár, teraz čítam pozornejšie a vidím, že puding ide aj do korpusu, napriek tomu výborný recept 1* :)
milanblaho1
martamm, dakujem za pochvalu a naozaj neotáľaj a vyskúšaj. Určite neoľutuješ.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia