Foto: milanblaho1
Táto torta ma zaujala, že neobsahuje múku. Robím ju veľmi rád, pretože príprava nevyžaduje nijaký extrémny výkon. Vždy je príjemným a chutným spestrením oslavy.
Suroviny
Korpus tortový tmavý: | |
180 g (alebo trstinový) |
|
3 ks celé |
|
100 ml |
|
250 g |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1 hrsť čučoriedok |
|
Krém: | |
500 ml |
|
3 PL (alebo trstinový) |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Vyšľahám vajíčka s cukrom do penista / šľahať aspoň 5 min. /, pridať mlieko, kakao, pudingy, soľ. Nakoniec zamiešam opatrne tvarohy. Celé som to vylial do formy na tortu / priemer 26 cm /, na dno som dal papier na pečienie a boky formy som natrel olejom. Do cesta som pridal za hrsť čučoriedok, prípadne sa môže nato vyliať kompót / s kompótom opatrne, aby sa cesto pri pečení nerozmočilo /. Pečieme cca 1 hodinu na 180 stupňov.
-
2
Krém sa pripravý následne. Puding uvarím podľa návodu z pudingov, cukru a mlieka. Keď je hotový, tak za horúca zašľahám maslo a tvarohy.
-
3
Korpus, ktorý mi medzitým vychladol vyberiem z formy a preložím na podstavec pre tortu. Následne nanesiem krém a odložím vychladiť do chladničky, tak na cca 2-3 hodiny. Pripravím si pred vybratím z chladničky polevu.Čokoládu rozpustím v hrnci nad parou a do vlažnej vláčnej čokolády zašľahám smotanu. Po nanesení polevy znovu dám tortu do chladničky kým poleva nestuhne. Takto hotovú tortu následne ozdobím podla potreby. Môžem potvrdiť že je naozaj chutná.
Diskusia k receptu