Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok fotorecept
Foto: kucharka
U nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné a celkom aj zdravé. Suroviny môžete, samozrejme, meniť podľa toho Zobraziť celý popisU nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné a celkom aj zdravé. Suroviny môžete, samozrejme, meniť podľa toho ako vám funguje fantázia ... jabĺčko, cibuľka, mango, paprika.
príprava
Postup
-
1
Množstvá nepíšem, je to, viacmenej, ako keď robíte šalát. Na “ukladanie” môžete použiť menšie formy pre jednotlivcov alebo ako ja ... používam odopínateľnú formu na korpus :-))
- 2
Krevety väčšinou používam čerstvé ale dajú sa použiť aj predvarené. Olúpané a očistené krevety pokrájame na malé plátky.
- 3
Avokádo pokrájame na malé kúsky a koriandrovú vňať posekáme.
- 4
Paradajky zbavíme jadierok/zrniečok a použijeme iba mäsitú časť, ktorú pokrájame na malé kocky.
- 5
Začneme s ukladaním. Ako už viete, ja som použila formu na korpus. Paradajky uložíme ako prvé. Posolíme a sem-tam potrieme majonézou.
- 6
Nasledujú krevety. Posolíme a pokoreníme.
- 7
Ako posledné ide avokádo. Trochu pokvápeme balzamikovým octom a lyžicou všetko pozatláčame do formy.
- 8
Pokvápeme kvalitným olivovým olejom, posolíme a pokoreníme podľa chuti. Pokvápeme limetkou alebo citrónom a posypeme koriandrovou vňaťou. Ja som ešte ozdobila redkvičkou. Vyberieme z formy a hneď podávame.
- 2
Krevetovy kokteil bol pred rokmi na “dosah” len v tych lepsich restauraciach :-))
Aj ja zdravim a prajem prijemne popoludnie.
@Slavka2012 , dakujem, veru tak. Ty mas asi jazyk na take trochu vzdialene a exoticke jedla..... alebo sa mylim? :-)))
@Radox1 , ano mas pravdu, na obrazku 1 je to dobre vidiet.
Ked toto pripravujem pre nas, tak robim zo surovych kreviet. Ale tento raz k nam na obed prisla kamaratka, co neje surove krevety, tak som ich len tak super rychlo prehnala cez panvicu.
Pekny den.
Ani ja sa nebojim surovych morskych priseriek.... napriklad ustrice milujem. S poharom chladeneho sampanskeho by som ich jedla v lete kazdy den :-)) ... aj teraz bych si dala....