Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
porcie
180 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie, trochu múky a necháme nakysnúť. Po nakysnutí pridáme zvyšok múky, vajce, maslo a zamiesime cesto. Cesto necháme vykysnúť. Musí byť vláčne.
- 2
Cesto rozdelíme na 4 časti a vytvoríme guľôčky a rozvaľkáme ich na rovnaké kruhové pláty s priemerom 26 cm. Medzi pláty natierame Nutellu a naukladáme do tortovej formy na seba, posledný plát nenatierame.
- 3
Do stredu položíme pohár s priemerom 7 cm a od pohára krájame na 16 trojuholníkov. Každé 2 časti preložíme do seba 2–krát tak, aby vzniklo 8 špirál. Natrieme ich rozšľahaným vajíčkom a necháme podkysnúť v tortovej forme. Pečieme dozlatista pri teplote 160 °C. Po upečení natrieme maslom alebo olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nepeciem vo forme , ale chuti rovnako .