Plnený pletenec fotorecept

akeber - fotkaakeber, 18. septembra 2011
Plnený pletenec (fotorecept)
Foto: akeber

Aj tento recept mám z knihy Recepty zo života , robievam ho pomerne často.....veľmi nám chutí...

150min minút
príprava
40min minút
na 190 °C

Suroviny

375 g
10 g
125 ml vlažné
50 g
50 g
2 ks
1/2 lyž káv.
Plnka :
6 ks nastrúhané
50 g
 /um
100 g
50 g
1 lyž.káv.
Na potretie :
100 ml




Postup

  1. 1

    Múku , sušené droždie pomiešame , pridáme soľ , vajíčka.

    Plnený pletenec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mlieku rozpustíme tuk ( musí byť vlažné ) a pridáme do múky.

    Plnený pletenec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiesime cesto , necháme na teplom mieste vykysnúť.

    Plnený pletenec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobíme si plnku , jablká nastrúhame .

    Plnený pletenec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hrozienka namočíme v rume a neháme postáť 5 min , potom ich prehrejeme ( v mikrovlnke )

    Plnený pletenec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do jablk pridáme, hrozienka aj s rumom , pomleté orechy, škoricu, kryš. cukor podľa uváženia , a pomrvené piškoty. Premiešame.

    Plnený pletenec (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plech si vymastíme a vysypeme múkou. Vykysnuté cesto rorvaľkáme na plech. Narežeme na pásiky.

    Plnený pletenec (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotovú plnku rozložíme na stredný pás cesta. Pásiky cesta striedavo prekldáme cez plnku.

    Plnený pletenec (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dáme do rúry piecť , pečieme pri teplote 190 C asi tak 40 min.

    Plnený pletenec (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Cukor prevaríme s vodou a pred koncom pečenia koláč potrieme .

    Plnený pletenec (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

sonulienka
no toto som už niekde videla dobre,že si mi to pripomenula je to krásne a pekne nafotené samozrejme aj veľmi dobré podľa surovín ktoré sú tam ukladám do KK
mojack
Poznam a knihy mam aj ja.
Ak by som mohla poradit, tak nerež pasiky až k plnke. Nechaj tam voľne miesto. Potom ti ta tak nepraskne ako je to na obr.č.10.

renama
tak to by som si dala, ukladám do KK :)
tinca
paráda, zvláštny postup aj plnka super, takú mám rada
akeber
ďakujem.....:)) som rada že sa Vám páči naozaj je chutný, šťavnatý hodný na vyskúšanie....
akeber
ďakujem.....:)) som rada že sa Vám páči naozaj je chutný, šťavnatý hodný na vyskúšanie....
tetuska
mám tiež túto knihu, ale ešte som sa k tomuto receptu nedostala...
akeber
ďakujem vám všetkým za komentáre :))))
1947
robím taký ale s makovou plnkou na vianoce, dobre sa mi vždy vydarí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia