Foto: akeber
Aj tento recept mám z knihy Recepty zo života , robievam ho pomerne často.....veľmi nám chutí...
príprava
na 190 °C
Suroviny
375 g |
|
10 g |
|
125 ml vlažné |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1/2 lyž káv. |
|
Plnka : | |
6 ks nastrúhané |
|
50 g |
|
/um |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
1 lyž.káv. |
|
Na potretie : | |
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Múku , sušené droždie pomiešame , pridáme soľ , vajíčka.
-
2
V mlieku rozpustíme tuk ( musí byť vlažné ) a pridáme do múky.
-
3
Vymiesime cesto , necháme na teplom mieste vykysnúť.
-
4
Urobíme si plnku , jablká nastrúhame .
-
5
Hrozienka namočíme v rume a neháme postáť 5 min , potom ich prehrejeme ( v mikrovlnke )
-
6
Do jablk pridáme, hrozienka aj s rumom , pomleté orechy, škoricu, kryš. cukor podľa uváženia , a pomrvené piškoty. Premiešame.
-
7
Plech si vymastíme a vysypeme múkou. Vykysnuté cesto rorvaľkáme na plech. Narežeme na pásiky.
-
8
Hotovú plnku rozložíme na stredný pás cesta. Pásiky cesta striedavo prekldáme cez plnku.
-
9
Dáme do rúry piecť , pečieme pri teplote 190 C asi tak 40 min.
-
10
Cukor prevaríme s vodou a pred koncom pečenia koláč potrieme .
-
11
Dobrú chuť !
Ak by som mohla poradit, tak nerež pasiky až k plnke. Nechaj tam voľne miesto. Potom ti ta tak nepraskne ako je to na obr.č.10.
a pekne spracovaný...