
Kuracie ragú z vykosteného stehna
Jednoduché ragú so zeleninou teraz z vykosteného kuracieho stehna

Neskutočne chutné obaľované rohlíky bez mlieka
Netradičná, ale veľmi chutná úprava. Rožteky namáčame vo vaječných bielkach a obaľujeme v cukre s...

Špenátové muffiny s prekvapením
Veľmi dobré muffinky na slano :) Sú špenátovo-cesnakové a v ceste je aj syr s modrou plesňou,...

Sedliacke zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Údenú slaninu nakrájame na kocky a...

Hliva na smotane s polentou
Inšpiroval som sa receptom od šéfkuchárky z hotela Plejsy (keď som tam bol ja pred vyše piatimi...

Vanilkové rožky
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme cesto na chladnom mieste odpočinúť cca 10 minút....

Čučoriedkovo-citrónová bábovka
Najskôr som si pripravila formu. Vytrela som ju maslom a vysypala múkou. Oddelila som žĺtky od...

Maslové slimáčiky
Hrnčekový recept na voňavé maslové slimáčiky :) Urobiť kávičku, pozvať maminu alebo kamarátku a sadnúť na...

Krehké jablkové rožky
Chuťou potešia, sú vhodné na každú príležitosť. Pripravte si ich podľa môjho receptu.

Cestoviny s brokolicovo– karfiolovou omáčkou
Karfiol, brokolicu a karotku uvaríme v osolenej vode, necháme trochu vychladiť a nakrájame na drobno....

Quinoa šalát s ovocím
Sviezi salat do ktoreho mozete pouzit vsetko ovocie, co Vam zahrada dala, alebo podla chute....

Rotterdamské pánske rezne
Ked nemame cas na varenie, taky jednoduchy toust si pripravime za par minut.

Makovo-tvarohové rezy s paradajkovým lekvárom
Víkendový zákusok.

Lussekatter - švédske šafránové svätolucijské esíčka z kysnutého cesta
Tento predvianočný recept je tradičnou švédskou "fika" pochúťkou, teda dezertom, ktorý sa pečie 13. decembra - na Sviatok svetiel, Svätú Luciu....

Cukinový koláč
Cukinu nastrúhame na hrubom strúhadle, rovnako aj syr tofu, papriku nasekáme na kocky. Primiešame...

La lotte en papillote - morský čert v papilotke
Pôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov...

Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta
Fotky nič moc (pretože fotil môj drahý, kým ja som mala ruky od múky :D) ale...

Čokoládový veniec
Koláč v tvare venca symbolizuje v mnohých kultúrach kolobeh života, preto sa často pripravuje práve na...

Čokoládovy puding a karamelový puding s morskou soľou
Najprv si pripravíme všetky suroviny na karamelový základ.

Kuracie prsty s citrónovou šťavou k rezancom s tvarohom
Môj variant použitia jednoduchého rcp „Arugula salad with chicken and lemon vinaigrette” z knihy Steven R....

Tofu lečo s olivami
Konečne som dostala garam-masalu, korenie, ktoré tu bolo veľakrát ospevované. Vyskúšala som ju predvčerom...

Karfiolová polievka kombinovaná
Polievky z čerstvej zeleniny, s maslovými ňočkami – bez vody – iba na jednom vajíčku, ...

Rizoto s pórom a arašidmi
Ryžu prepláchneme a pripravíme tradičným spôsobom (v pomere 1 diel ryže : 2 diely vody). Na...

Tmavý halibut so šafranovou omáčkou
Ak sa dostanete k nádherným filetom bielej ryby, treba si ich náležite vychutnať. Tmavý halibut...

Jahňacie kotlety marinované v koňaku so sezamom
Jahňacie kotlety nasolíme, okoreníme, pokvapkáme limetovou šťavou, medom, polejeme koňakom, pridáme sezam, jemne premiešame a dáme odležať...

Bábovka ku kávičke
Tento recept je rýchly a chutný môže sa tam dať šlahačka cukor alebo granko.

Šalát s prosciuttom, cuketou a čiernymi olivami
Cuketu nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme vínnym octom, olivovým olejom a ochutíme. Potom pridáme mätu,...