Paprčkový perkelt fotorecept
Foto: eruska25
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt.
20 minút
príprava
príprava
200 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paprčky dobre očistíme a dáme variť do osolenej vody. Varíme pomaly asi 3 hodiny, kým pôjde mäso od kosti.
-
2
Po miernom vychladnutí mäso oberieme od kostí.
-
3
Prvé dva kroky robí vždy manžel a teraz nastupujem ja. Z vývaru z vrchu odoberieme masť, na ktorej opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mletú červenú papriku a premiešame. Pridáme mäsko, lečo, korenie, podlejeme vývarom, v ktorom sa paprčky varili a povaríme. Už stačí krátko, dochutíme podľa potreby.
-
4
K tomuto perkeltu robievam nokerle.
Akoby si nás videl. Presne, najprv si dáme s chlebom a horčicou, až potom idem variť perkelt.
My sme si zvykli najprv mäso obrať, aby už v perkelte neboli kosti. No predsa sa nejaká malá nájde, ale to už len minimum.
Paprčky sú fajn a nielen do huspeniny. Pár pohárov toho perkeltu som aj zavarila a mali sme hocikedy pochúťku.