Broskyňovo-malinový koláč s mandľovými lupienkami
Foto: frommykitchendotcom
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si plech vyložený papierom (30x20 cm) a rúru predhrejeme na 180 stupňov. Múku preosejeme spolu s 1,5 ČL prášku do pečiva. Pridáme maslo a zo surovín urobíme mrveničku. Dodáme cukor a zapracujeme do mrveničky.
- 2
Polovicu mrveničkovej hmoty nasypeme do plechu a trochu popritláčame dlaňmi. Na to poukladáme polovicu nakrájaných broskýň. Do zvyšku mrveničky dodáme 0,5 ČL prášku do pečiva, vajce a mlieko. Všetko spolu zamiešame (zmes bude mať hrudky) a rovnomerne vylejeme na cesto s broskyňami.
- 3
Na vrch poukladáme zvyšok broskýň, maliny a posypeme mandľovými lupienkami. Dáme piecť asi na 45-50 min.
- 4
Koláč bude aj po upečení dosť mokrý, ale presne taký má byť. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Krájame až úplne vychladnutý.
- 5
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu