Ovocný koláč
Ovocný koláč

Broskyňovo-malinový koláč s mandľovými lupienkami

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 25. septembra 2021
50 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
125 g
185 g
180 g
1 ks väčšie
125 g
2 ČL
180 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si plech vyložený papierom (30x20 cm) a rúru predhrejeme na 180 stupňov. Múku preosejeme spolu s 1,5 ČL prášku do pečiva. Pridáme maslo a zo surovín urobíme mrveničku. Dodáme cukor a zapracujeme do mrveničky.

  2. 2

    Polovicu mrveničkovej hmoty nasypeme do plechu a trochu popritláčame dlaňmi. Na to poukladáme polovicu nakrájaných broskýň. Do zvyšku mrveničky dodáme 0,5 ČL prášku do pečiva, vajce a mlieko. Všetko spolu zamiešame (zmes bude mať hrudky) a rovnomerne vylejeme na cesto s broskyňami.

  3. 3

    Na vrch poukladáme zvyšok broskýň, maliny a posypeme mandľovými lupienkami. Dáme piecť asi na 45-50 min.

  4. 4

    Koláč bude aj po upečení dosť mokrý, ale presne taký má byť. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Krájame až úplne vychladnutý.

  5. 5

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia