Ľubomírov zákusok

jankadrobnunka - fotkajankadrobnunka, 16. augusta 2015

Tento letný zákusok je taký náš výmysel na niečo ľahké, letné. A keďže sme ho podávali práve 13. augusta na Ľubomíra, tak som mu Zobraziť celý popisTento letný zákusok je taký náš výmysel na niečo ľahké, letné. A keďže sme ho podávali práve 13. augusta na Ľubomíra, tak som mu dala toto meno :)

60 minút
príprava
10-15 minút
na 250 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
20 dkg
1 dl
1 dl
20 dkg
1 bal.
Plnka:
1/2 kg jemný
2 bal.
15 dkg
1 ks neochutená
1 téglik biely
 téglik kyslá
 vyšľahaná
8 plátkov
 na posyp

Online leták

Postup

  1. 1

    Piškótu si upečieme ako zvyčajne- žĺky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s PDP a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov a upečieme.

  2. 2

    Plnku si pripravíme vymiešaním ostatných surovín, kde pridáme napučanú želatínu ( návod isto nájdete na balíčku) a dáme zachladiť.

  3. 3

    Upečenú piškótu potrieme džemom, vychladenou plnkou, ktorú sme si zmiešali s ovocím ( použila som černice ktoré aktuálne rastú :)), posypala strúhanou čokoládou a šup znovu do chladničky! Nech vám chutí :))

Diskusia k receptu

slavkabis
prepáč, ale ja nechápem prečo dávaš bánockú nátierku do koláča, keď napr. mascarpone je oveľa lepšie. a nedá sa tu vyhovoriť na cenu, lebo pečieme pre rodinu a nie niekoľko plechov :(
smejkad
lebo banovecka je lacnejsia nahrada mascarpone a je vela ludi, pre ktorych aj 10€ za mesiac je citelna polozka
a mozno preto, ze je to slovensky vyrobok :-)
ja som mascarpone nikdy nejedla, tak neviem porovnat, ale udajne je ten rozdiel v takychto situaciach prakticky nezistitelny
:-)
mata3636
@smejkad - never tomu, že rozdiel nie je cítiť. je a veľmi, teda, pokiaľ nemáš jazyk vypálený od štipľavého :-) ja som jedla Tiramisu z pomazánkového masla - no, s prepáčením, fuj. také to bolo na jazyku mazľavé, slané, radšej by som si suché piškóty do kávy namáčala ako toto. a potom, po dosť dlhej dobe, som jedla Tiramisu s mascarpone a to bolo niečo. ja, stará koza a mľaskala som ako decko :-D
a čo sa týka ceny, tak ja si radšej počkám, kedy bude v lidli mascarpone v akcii. keď už sa obžrať, tak nech to aspoň dobre chutí. ale, na druhej strane, každého vec, čo si kúpi a zje
slavkabis
@jankadrobnunka prečo sa urážaš??? to je návrh... kto nejedol mascarpone v takom a podobnom zákusku nevie čo je dobré. a tá cena nie je až tak prehnaná ako píše @mata3636 počkať na akciu a pod. ja som včera večer robila tiramisu a ani by ma nenapadlo nahradiť mascarpone niečím iným. a čo keď je bánovecká slovenská. kupuješ len a len slovenské výrobky? pochybujem. Chuť je prvoradá, ale šak nech si robí kto chce ako chce
jankadrobnunka
Nikto sa tu neuráža, ale tak viem, že veľa ľudí mnoho surovín nahrádza..a mascarpone som jedla, samozrejme je to lepšie, keď je akcia, kupujem, ale keď nie je, tak si vystačím aj s týmto . no a to je celá veda :D už som čítala podobnú diskusiu, skôr do hádky ladenú na stránke kuchyňa lidla, kde pod receptom A. Polakovej na Cheesecake, sa ženy do krvi urážali a nadávali si do sedlákov skrz blbé mascarpone :D. Takže tu nechcem nič podobné opakovať.
slavkabis
tak to je už extrém aby sa tu urážalo a pod. aj keď je pravda že som už tu toho dosť čítala urážok čo sa ani netýkalo varenia, trebárs názvu jedla, gramatika,...aj mňa kritizoval jeden že som plátky karé piekla v rúre a nie smažila na panvici a pod. sto ľudí sto chutí a spôsobov príprav. Ale mascarpone je mascarpone :)