Foto: jankadrobnunka
Tento letný zákusok je taký náš výmysel na niečo ľahké, letné. A keďže sme ho podávali práve 13. augusta na Ľubomíra, tak som mu Zobraziť celý popisTento letný zákusok je taký náš výmysel na niečo ľahké, letné. A keďže sme ho podávali práve 13. augusta na Ľubomíra, tak som mu dala toto meno :)
príprava
na 250 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
20 dkg |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
20 dkg |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
1/2 kg jemný |
|
2 bal. |
|
15 dkg |
|
1 ks neochutená |
|
1 téglik biely |
|
téglik kyslá |
|
vyšľahaná |
|
8 plátkov |
|
|
|
|
|
na posyp |
|
Postup
-
1
Piškótu si upečieme ako zvyčajne- žĺky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s PDP a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov a upečieme.
- 2
Plnku si pripravíme vymiešaním ostatných surovín, kde pridáme napučanú želatínu ( návod isto nájdete na balíčku) a dáme zachladiť.
- 3
Upečenú piškótu potrieme džemom, vychladenou plnkou, ktorú sme si zmiešali s ovocím ( použila som černice ktoré aktuálne rastú :)), posypala strúhanou čokoládou a šup znovu do chladničky! Nech vám chutí :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a mozno preto, ze je to slovensky vyrobok :-)
ja som mascarpone nikdy nejedla, tak neviem porovnat, ale udajne je ten rozdiel v takychto situaciach prakticky nezistitelny
:-)
a čo sa týka ceny, tak ja si radšej počkám, kedy bude v lidli mascarpone v akcii. keď už sa obžrať, tak nech to aspoň dobre chutí. ale, na druhej strane, každého vec, čo si kúpi a zje