Foto: hanee
Od skoly neznasam "lepenaky", co sme dostavali vsetci od mam na desiaty. Lepenaky preto, lebo dva krajce chleba boli zvycajne zlepene, maslom, syrom, pastetou, Zobraziť celý popisOd skoly neznasam "lepenaky", co sme dostavali vsetci od mam na desiaty. Lepenaky preto, lebo dva krajce chleba boli zvycajne zlepene, maslom, syrom, pastetou, cimkolvek co bolo doma, nedajboze ked tam bolo nieco mokre ako paradajka ci uhorka, tak sa nelepili len chleby, ale aj obrusky v ktorych bola desiata zabalena. Vzdy mi to vadilo. Recept na plnene rozky tu urcite je a nie jeden, ale mna potesilo, ze sa mi tak vydarili a mozno niekomu pripomeniem, co sa da pohodlne zbalit na cestovanie .o)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kvasok som zarobila do vlazneho mlieka. Pridala som nadrobene kvasnice, lyzicu cukru, lyzicu muky a nechala som 15 minut postat v teple.
- 2
Kvasok som priliala k muke a vypracovala som hladke cesto, doriedovala som sladkou smotanou podla potreby, asi tak 1.5 dcl som spotrebovala.
- 3
Cesto som nechala kysnut. Treba mu aspon hodinu. Po vykysnuti som cesto premiestnila na pomucenu pracovnu dosku. Rozdelila na 4 casti. Kazdu cast vyvalkala na taky "pizzovy okruhly kolac" a nozom ho predelila na 4 casti.
- 4
Kazdu cast som potrela barbecue omackou, pridala sunku a syr a zatocila ako klasicky rohlik od vrchnej, sirsej casti, kam ukladame plnku, po spodny spic.
- 5
Zatocene rozteky som nechala na plechu podkusnut 20 minut a dalsich 20 - 25 som ich piekla na 200 stupnou v trube.
- 6
Aaaano, mozete ich naplnit hocicim, napriklad vyborna plnka je prazenica so sampionmy, ale prakticky to mozu byt rozteky "co dum da" .o)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Plnim ich naozaj vselicim, kedze vacsinou dva/tri krat do tyzdna pecem chleba, ak je treba vyprazdnit ladnicku od zbytkou, spravim plnene rozteky. Ako desiata na plaz su lepsie nez preprazene hranolky, alebo ine "chutnostky" co je dostat v stankoch.
@hanee , ja ti to teplo závidím práve teraz, tých 28, ale aj to by mi už v lete stačilo, niekedy sa mi 30°C málilo, no teraz....., ale verím, že nie je ideálne, ak si v kuchyni, kde je horúčava dvojnásobná, poznám to, mne sa všetko teplo kulminuje pri kuch. linke a sporáku. Ale tie rožky sú mňam, na spapanie.