Desiatové rožky

hanee - fotkahanee, 8. marca 2012
Desiatové rožky
Foto: hanee

Od skoly neznasam "lepenaky", co sme dostavali vsetci od mam na desiaty. Lepenaky preto, lebo dva krajce chleba boli zvycajne zlepene, maslom, syrom, pastetou, Zobraziť celý popisOd skoly neznasam "lepenaky", co sme dostavali vsetci od mam na desiaty. Lepenaky preto, lebo dva krajce chleba boli zvycajne zlepene, maslom, syrom, pastetou, cimkolvek co bolo doma, nedajboze ked tam bolo nieco mokre ako paradajka ci uhorka, tak sa nelepili len chleby, ale aj obrusky v ktorych bola desiata zabalena. Vzdy mi to vadilo. Recept na plnene rozky tu urcite je a nie jeden, ale mna potesilo, ze sa mi tak vydarili a mozno niekomu pripomeniem, co sa da pohodlne zbalit na cestovanie .o)

16
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
2 dcl vlažné
  /šľahačka/
20 g
1 PL
1 KL
Napln:
200 g
200 g
 , alebo kecup




Postup

  1. 1

    Kvasok som zarobila do vlazneho mlieka. Pridala som nadrobene kvasnice, lyzicu cukru, lyzicu muky a nechala som 15 minut postat v teple.

  2. 2

    Kvasok som priliala k muke a vypracovala som hladke cesto, doriedovala som sladkou smotanou podla potreby, asi tak 1.5 dcl som spotrebovala.

  3. 3

    Cesto som nechala kysnut. Treba mu aspon hodinu. Po vykysnuti som cesto premiestnila na pomucenu pracovnu dosku. Rozdelila na 4 casti. Kazdu cast vyvalkala na taky "pizzovy okruhly kolac" a nozom ho predelila na 4 casti.

  4. 4

    Kazdu cast som potrela barbecue omackou, pridala sunku a syr a zatocila ako klasicky rohlik od vrchnej, sirsej casti, kam ukladame plnku, po spodny spic.

  5. 5

    Zatocene rozteky som nechala na plechu podkusnut 20 minut a dalsich 20 - 25 som ich piekla na 200 stupnou v trube.

  6. 6

    Aaaano, mozete ich naplnit hocicim, napriklad vyborna plnka je prazenica so sampionmy, ale prakticky to mozu byt rozteky "co dum da" .o)

Diskusia k receptu

lia66
Krásne rožteky-určite sú aj výborné, ukladám!!!
marijanka712
dobrý nápad najmä na výlet super odkladám receptík velmi pekne sa ti vydarili tebe sa to hovorí tebe tam kysne cesto aj na balkone iste je tam teplo.....
marianna76
krásne, moji chlapci dnes chodia, že chcú iba rožky ... tak dík za recept.... uvidím, najbližšie spravím, verím, že ich poteším.... dík
hanee
@marijanka712 , teraz mi zavidis, ze mi kysne cesto na balkone, dnes sme mali 28°, ale v auguste ked je cez 40 a ja este kurim trubou pri peceni chleba to uz nieje nic na zavist .o))
pacik
Máš ich krásne,recept si ukladám, bude prekvapenie na najbližšiu túru :-)
chapona
vyzerajú perfektne - no a na desiatu nemajú chybu:))
valeri
Veľmi dobrý nápad. Ale asi sa musia rýchlo zkonzumovať, keď sú plnené
hanee
@valeri , vydrzali 4 dni bez zmeny, ale vacsinou su na druhy den aj tak uz zjedene .o)
Plnim ich naozaj vselicim, kedze vacsinou dva/tri krat do tyzdna pecem chleba, ak je treba vyprazdnit ladnicku od zbytkou, spravim plnene rozteky. Ako desiata na plaz su lepsie nez preprazene hranolky, alebo ine "chutnostky" co je dostat v stankoch.
evanaaa
Krásne rožteky, tie domáce sa zaplatiť nedajú. Najprv som si myslela, že sú sladké, plnené džemíkom, aj také by som prijala, chichi.
@hanee , ja ti to teplo závidím práve teraz, tých 28, ale aj to by mi už v lete stačilo, niekedy sa mi 30°C málilo, no teraz....., ale verím, že nie je ideálne, ak si v kuchyni, kde je horúčava dvojnásobná, poznám to, mne sa všetko teplo kulminuje pri kuch. linke a sporáku. Ale tie rožky sú mňam, na spapanie.
matzuz
a tieto rožky nie sú lepeňáky, však z nich vyteká plnka a tiež sa prilepia servítky
hanee
@matzuz , z dvoch mi utieklo trocha kecupu, ale teplom zaschol, slubujem ze sa o nic neprilepil... niekdy nieje vsetko tip top na 100%, hlavne ze chuti .o)
modrykamen
Tak to je recept ako lusk. Akurát, že si treba privstať. Nešlo by to večer pripraviť a ráno upiecť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia