Cícerové lievance
Cícerové lievance

Cícerové lievance s čučoriedkami

Michal Danek
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 14. marca 2018
Cícerové lievance s čučoriedkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

300 g
150 g
2 ks
200 ml
200 ml
100 g
1/2 kocky
2 PL




Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme kokosový cukor a necháme chvíľu rozpustiť, nech droždie začne pracovať.

  2. 2

    Potom pridáme tvaroh, cícerovú múku a vajcia. Vymiešame všetko spolu na krémovú tekutú zmes, o niečo hustejšiu, ako je palacinkové cesto. Z cesta pečieme na rozohriatej panvičke s olejom lievance z oboch strán dozlatista. Podávame s čučoriedkami a javorovým sirupom.

Diskusia k receptu