Bezlepková zamatová torta
Foto: potravinarskavyrobaliana
10
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridávame kryštálový cukor a žĺtky. Na záver ručne vmiešame Cake mix Liana, kakao tmavé a kypriaci prášok do pečiva. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme na 180 °C 35 minút. Špajľou vyskúšame či je už korpus hotový.
- 2
Uvaríme hustú kašu z mlieka, Universal mixu a žĺtka. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu postupne zašľaháme do vyšľahaného masla. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao tmavé a práškový cukor a do druhej vanilínový cukor.
- 3
Z vychladnutého korpusu zrežeme cca 1 cm, ktorý si odložíme. Na korpus natrieme najprv bielu plnku, na ňu kakaovú a navrch rozmrvíme korpus, ktorý sme si odložili. Necháme stuhnúť.
Tiež kakaová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu