Bezlepková zamatová torta
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2,5 PL |
|
1 PL |
|
6 ks |
|
5 PL |
|
¼ KL |
|
Plnka: | |
200 ml |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
250 g |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
2 bal. |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridávame kryštálový cukor a žĺtky. Na záver ručne vmiešame Cake mix Liana, kakao tmavé a kypriaci prášok do pečiva. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme na 180 °C 35 minút. Špajľou vyskúšame či je už korpus hotový.
- 2
Uvaríme hustú kašu z mlieka, Universal mixu a žĺtka. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu postupne zašľaháme do vyšľahaného masla. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao tmavé a práškový cukor a do druhej vanilínový cukor.
- 3
Z vychladnutého korpusu zrežeme cca 1 cm, ktorý si odložíme. Na korpus natrieme najprv bielu plnku, na ňu kakaovú a navrch rozmrvíme korpus, ktorý sme si odložili. Necháme stuhnúť.
Tiež kakaová torta:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu