Kakaová torta
Kakaová torta

Bezlepková zamatová torta

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 21. novembra 2020. Komerčný recept.
10
porcií
25 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2,5 PL
1 PL
6 ks
5 PL
¼ KL
Plnka:
200 ml
3 PL
1 ks
250 g
4 PL
1 PL
2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridávame kryštálový cukor a žĺtky. Na záver ručne vmiešame Cake mix Liana, kakao tmavé a kypriaci prášok do pečiva. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme na 180 °C 35 minút. Špajľou vyskúšame či je už korpus hotový.

  2. 2

    Uvaríme hustú kašu z mlieka, Universal mixu a žĺtka. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu postupne zašľaháme do vyšľahaného masla. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao tmavé a práškový cukor a do druhej vanilínový cukor.

  3. 3

    Z vychladnutého korpusu zrežeme cca 1 cm, ktorý si odložíme. Na korpus natrieme najprv bielu plnku, na ňu kakaovú a navrch rozmrvíme korpus, ktorý sme si odložili. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre